01.11.2017 15:34

LLKC sadarbībā ar Ogres tehnikumu mudinās Pierīgas jauniešus kļūt par uzņēmējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LLKC sadarbībā ar Ogres tehnikumu mudinās Pierīgas jauniešus kļūt par uzņēmējiem laukutikls.lv

Jau vairākus gadus Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) visā Latvijā piedāvā 18 līdz 40 gadus veciem jauniešiem piecās mācību dienās izveidot savu biznesa plānu un startēt konkursā "Laukiem būt!". Šogad Pierīgas jauniešiem šīs mācības pirmo reizi tika rīkotas sadarbībā ar Ogres tehnikumu.

LLKC Pierīgas biroja vadītāja Kristīne Ragaine-Volnianko atzīst, ka šī sadarbība ir sava veida eksperiments: "Tā kā Ogres tehnikums piedāvā apgūt profesionālas un akadēmiskas zināšanas jauniešiem pēc pamatskolas beigšanas, ļausim viņiem praksē pārliecināties, vai un cik dzīvotspējīga varētu būt viņu biznesa ideja. Ir svarīgi, lai jaunieši reģionos kļūst par uzņēmējiem, kas nodrošina darbavietas citiem vai tikai sev. Tas ir īpaši būtiski, domājot par valsts ekonomisko attīstību ilgtermiņā. LLKC mācībās un tehnikumā gūtās zināšanas parādīs, cik praktiski ir pielietojamas jauniešu biznesa idejas."

Jauniešu biznesa ideju prezentēšana notiks 10. novembrī no plkst. 10 Ogres tehnikumā. Jauniešu piedalīšanās LLKC organizētajās bezmaksas mācībās un konkursā ir viena no iespējām pabūt reālajā uzņēmējdarbības praktiķu vidē un gūt pieredzi sava biznesa veidošanai. Turklāt mācības vada praksē strādājoši konsultanti grāmatvedībā, investīciju finansējuma piesaistē, mārketingā.

Piecu mācību dienu ietvaros top biznesa plāni un finanšu aprēķini, bet mācību noslēguma dienā jaunieši žūrijai katrs 15 minūtēs prezentē savas biznesa idejas. Šī gada žūrijā Pierīgas jauniešiem būs konsultanti uzņēmējdarbībā, vietējās rīcības grupas "Zied Zeme" LEADER projektu finansējuma apsaimniekotāji un uzņēmēji.

Mācībās jauniešiem palīdz saprast, ka biznesa plāns ir ne tikai naudas balvas iegūšanas veids, bet arī praktisks instruments "Altum", LIAA "Biznesa inkubatoru" un citu ES finansējumu piesaistei. Līdz šim konkursā "Laukiem būt!" naudas balvas saņēmušas 30 jauniešu biznesa idejas.