25.10.2017 13:40

"Putnu fabrika Ķekava" saņem Ķekavas novada "Gada uzņēmēja" balvu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Putnu fabrika Ķekava" saņem Ķekavas novada "Gada uzņēmēja" balvu Ķekavas novada pašvaldība

Veicinot uzņēmējdarbības vides attīstību, godinot uzņēmēju darbu un popularizējot to devumu novadam, Ķekavas kultūras namā norisinājās pirmā novada uzņēmēju Gada balvas pasniegšana. Par Ķekavas novada "Gada uzņēmēju" atzīts putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava".

Ķekavas novada pašvaldība konkursu "Ķekavas novada uzņēmēju gada balva" šogad organizēja pirmo reizi. Balvas pasniegšanas ceremonijā tika godināti uzņēmēji 10 dažādās kategorijās. Galveno balvu nominācijā "Gada uzņēmējs" saņēma putnkopības un vistas gaļas produktu ražošanas uzņēmums "Putnu fabrika Ķekava", kas šogad svin 50 gadu jubileju. "Uzņēmuma veiksmes atslēga ir zinoša komanda, spēja elastīgi reaģēt uz mainīgo tirgus situāciju un uzdrošināties riskēt," norāda pasākuma rīkotāji.

"Putnu fabrika Ķekava" ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem ne vien Ķekavas novadā, bet arī nozarē, gadā nodokļos nomaksājot 4,8 miljonus eiro. Produkcijas galvenie ražošanas procesi ir bāzēti Ķekavā, un daudzi no uzņēmuma darbiniekiem ir vietējie Ķekavas novada iedzīvotāji.

"Šis ir ļoti zīmīgs novērtējums. Pusgadsimta garumā mūsu uzņēmuma izaugsme ir notikusi roku rokā ar novada attīstību. Esmu gandarīts, ka "Putnu fabrika Ķekava" devums, radot darbavietas vietējiem iedzīvotājiem, attīstot ražošanu un eksportu un sniedzot savu pienesumu nodokļu veidā, ir augstu novērtēts un ka šodien mēs kopīgiem spēkiem veidojam Ķekavas novadu par labu un konkurētspējīgu dzīves, darba un uzņēmējdarbības vidi," paudis AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Divas balvas – "Gada eksportētājs" un "Gada labdaris"– saņēma kūdras ieguves un substrātu ražošanas uzņēmums SIA "Pindstrup Latvia", kas visu saražoto produkciju eksportē uz 80 pasaules valstīm. Uzņēmums 2016. gadā sniedzis finansiālu atbalstu Ķekavas novada fondam 10 000 eiro apmērā, veicinot veselības atbalsta programmas un Jauniešu interešu un profesionālās pilnveides programmas realizāciju. Atbalstīta Baložu kūdras muzejdzelzceļa izveide, sacensību "Baložu velodrošība" norise un citi novada iedzīvotājiem nozīmīgi pasākumi.

Kategorijā "Gada ražotājs" balvu saņēma viens no vadošajiem santehnikas – vannu, izlietņu un dušas paliktņu – ražotājiem Baltijā SIA "PAA". "Gada pakalpojumu sniedzējs" – restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu sniedzējs SIA "Maxi pica" par sasniegumiem produktu klāsta attīstībā, jaunas mobilās aplikācijas ieviešanā un jaunas picērijas atvēršanā Rīgā. "Gada mājražotājs/amatnieks" – ZS "Dorītes", kura veiksmes atslēga ir sadarbība vienam ar otru – biškopim ar bitēm, keramiķei ar mālu un pārdevējam ar pircēju.

"Gada inovācija" – SIA "Intelligent formula", Latvijā ražots dabīgs un unikāls produkts aknu funkciju uzturēšanai, alkohola tieksmes mazināšanai un fiziskās labsajūtas veicināšanai. "Gada izaugsme" – SIA "CrossChem", kas nodrošina klientus ar autoķīmijas precēm un termināla pakalpojumiem un kura apgrozījums 2016. gadā pieaudzis par 19%. "Lielākais nodokļu maksātājs" – viens no vadošajiem mazumtirdzniecības tīkliem Latvijā SIA "MAXIMA Latvija", kura samaksātais nodoklis 2016. gadā ir 8 174 914,22 eiro.

Apbalvojumus un atzinības rakstus deviņās konkursa nominācijās pasniedza Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāja Astrīda Vītola. Vakara vadītāju godā iejutās Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra vadītāja Linda Vaškevica-Veita un Dailes teātra aktieris Mārtiņš Počs, savukārt par pasākuma muzikālo daļu parūpējās Baložu jauniešu vokālā ansambļa "Vivo" vadītāja Ieva Janiševa.