16.10.2017 10:40

"Eco Baltia vide" aicina Rumbulā nodot nolietotās autoriepas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Eco Baltia vide" aicina Rumbulā nodot nolietotās autoriepas pixabay.com

Vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide" rīko riepu savākšanas akciju un līdz pat šī gada beigām par samazinātu maksu pieņems nolietotās autoriepas. Šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā tiks pieņemtas gan vieglo, gan smago automašīnu riepas.

Kā informēja uzņēmumā, līdz gada beigām cena par nolietoto autoriepu savākšanu būs 80 eiro par tonnu, taču šāda cena būs spēkā tikai gadījumā, ja autoriepas būs sašķirotas atsevišķi – vieglo un smago automašīnu riepas. Savukārt, ja tiek nodotas kopā sajauktas vieglo un smago automašīnu riepas, to pieņemšanas cena ir 150 eiro par tonnu. Pirms riepu nogādes šķirošanas laukumā, lūgums par to informēt pa tālruni 8717.

Par papildus samaksu SIA "Eco Baltia vide" nodrošina arī riepu transportēšanu no uzglabāšanas vietas uz šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu. Riepu izvešana iepriekš jāpiesaka. Klientam tiks izsniegts apliecinājums un nepieciešamā dokumentācija par to, ka riepas nodos pārstrādei.

Joprojām privātpersonas vienu riepu komplektu šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā gada periodā var nodot bez maksas.

Savu laiku nokalpojušās autoriepas ir kaitīgi atkritumi, un to dabiskais sadalīšanās periods ir ārkārtīgi ilgs. Turklāt viena tonna autoriepu aizņem aptuveni 17 kubikmetrus telpas, tāpēc to uzglabāšana ir problemātiska.