07.09.2017 13:34

"Orkla Foods Latvija" eksporta apmērs astoņos mēnešos audzis par 54,4%

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Orkla Foods Latvija" eksporta apmērs astoņos mēnešos audzis par 54,4% arhīvs

Kompānijas "Orkla Foods Latvija", kurā apvienoti uzņēmumi "Spilva" un "Gutta", eksporta apmērs šā gada astoņos mēnešos ir pieaudzis par 54,4% salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pagājušajā gadā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Straujākais un apjoma ziņā lielākais eksporta pieaugums ir Somijas tirgū. Šim tirgum visvairāk ražojam salātu mērces un majonēzes, kā arī – tomātu mērces un mārrutkus. No mūsu ražojumiem Somijas tirgū pieprasītākās ir tomātu-čili, klasiskā salātu un Cēzara salātu mērces. Savukārt Dānijas tirgum ražojam "Premium" kategorijas salātu mērces, un Dānijā pieprasītākās ir mango un pesto mērces," informēja "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

"Orkla Foods Latvija" Babītes novada Spilvē ražotās produkcijas realizācija Somijā astoņos mēnešos pieaugusi 8,7 reizes salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pirms gada, Dānijā – 2,3 reizes, bet Lietuvā – 2,1 reizi.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka eksporta apjomu pieaugums saistīts ar uzlabojumiem "Orkla Foods Latvija" produkcijas izplatīšanā, kā arī ar uzņēmuma produkcijas atpazīstamības un uzticamības pieaugumu. Tāpat eksporta izaugsme ir saistīta ar strukturālām izmaiņām "Orkla" uzņēmumos Eiropā, jo uz "Orkla Foods Latvija" ražotni Babītes novadā no Lietuvas ir pārcelta vairāku produktu ražošana Lietuvas tirgum. Tādēļ eksporta apjoms uz šo valsti ir vairāk nekā dubultojies un prognozējams, ka varētu pieaugt vēl vairāk.

Uzņēmumā atgādināja, ka "Orkla Foods Latvija" ražotās produkcijas eksporta tirgi ir ASV, Čehija, Dānija, Igaunija, Īrija, Kanāda, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Norvēģija, Slovākija, Somija, Ukraina, Vācija un Zviedrija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Orkla Foods Latvija" pērn sāka vērienīgu projektu saistībā ar strukturālām izmaiņām visās "Orkla Foods" ražotnēs Baltijas valstīs. Projekta galvenais mērķis bija veikt rūpnīcu specializāciju, padarot tās efektīvākas noteiktu produktu grupu ražošanā. Saistībā ar šo projektu "Orkla Foods Latvija" ražotne Babītes novadā specializējusies mērču un majonēzes ražošanā, kļūstot par šo produktu ražotāju ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas tirgum.

Tāpat ziņots, ka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 29,909 miljoni eiro, kas ir par 22,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 34,6% un sasniedza 2,169 miljonus eiro.

Norvēģu kompānija "Orkla" 2014. gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija".