30.08.2017 12:13

Šoruden grantu programmā "Atspēriens" jaunie uzņēmēji varēs saņemt līdzfinansējumu 12 tūkstošu eiro apmērā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inese Zīle (Attīstības finanšu institūcijas "Altum" valdes locekle), Ilze Purmale (Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja) un Jānis Prūsis (Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Projektu vadības pārvaldes Investīciju nodaļas vadītājs) simboliski balso ar āboliem, kas biznesā ir būtiskākais – nauda, drosme vai izpratne. Inese Zīle (Attīstības finanšu institūcijas "Altum" valdes locekle), Ilze Purmale (Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja) un Jānis Prūsis (Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Projektu vadības pārvaldes Investīciju nodaļas vadītājs) simboliski balso ar āboliem, kas biznesā ir būtiskākais – nauda, drosme vai izpratne. publicitātes

Otrdien Rīgas domē atklāta grantu programmas "Atspēriens" rudens sezona. Pieteikumi konkursam ir jāiesniedz līdz 22. septembrim, savukārt uzvarētājus, kuri katrs saņems līdzfinansējumu 12 tūkstošu eiro apmērā idejas īstenošanai, noteiks publiskais balsojums.

"Mums ir liels gandarījums jaunos uzņēmējus atkal uzrunāt, informējot par jauno "Atspēriens" kārtu un tās atbalsta iespējām. Nodibināt uzņēmumu patiešām nav sarežģīti, grūtākais sākas pēc tam, un tāpēc atbalsts no pašvaldības ir svarīgs, ko apliecina lielā uzņēmēju atsaucība dalībai konkursā iepriekš. Mums ir prieks par katru pieteikumu un katru "Atspēriens" laureātu, kura iecere ar mūsu atbalstu kļūst dzīvotspējīgāka, rada produktus un pakalpojumus un veido jaunas darbavietas. Katrā laikā var atrast savu bzinesa nišu un veiksmīgi to attīstīt," stāsta Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece Ilze Purmale.

"Atskatoties uz līdzšinējo gadu "Atspēriena" laureātiem un viņu biznesa sasniegumiem, varu apgalvot, ka Latvijas jaunie uzņēmēji ir drosmīgi, ambiciozi un spēj izmantot iespējas, kas ir pieejamas ne tikai finanšu ziņā, bet arī padomos no pieredzējušiem konsultantiem. Esmu pārliecināta, ka jaunā konkursa sezona būs divtik aizraujoša, ar lielu pievienoto vērtību topošajiem Latvijas veiksmes stāstiem uzņēmējdarbības jomā. "Atspēriens" ir unikāla iespēja, kuru noteikti aicinu izmantot," norāda finanšu institūcijas "Altum" valdes locekle Inese Zīle.

Šajā grantu programmas "Atspēriens" kārtā labāko ideju autoriem, kurus izvēlēsies konkursa žūrija, būs iespēja izveidot sava produkta vai pakalpojuma reklāmas video. Finālistu biznesa ideju video prezentācijas tiks nodotas publiskam balsojumam. Sabiedrības balsojumā tiks noskaidroti vairāki uzvarētāji, kas katrs saņems līdz 12 tūkstošiem eiro. Kopējais grantu apjoms rudens sezonā ir 55 tūkstoši eiro, informē "Altum" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Arī šajā sezonā jaunajiem uzņēmējiem būs iespēja saņemt padomus no pieredzējušiem "Altum" finanšu ekspertiem, kā arī saņemt profesionālas konsultācijas savas idejas īstenošanai un virzīšanai tirgū.

Grantu konkurss "Atspēriens" tiek izsludināts divas reizes gadā, lai noskaidrotu ekonomiski dzīvotspējīgākās un inovatīvākās uzņēmējdarbības idejas Rīgā. Grantu programmai "Atspēriens" atbilstoši nolikumam var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā 2 pilnus gadus. Grantu programmas pieteikumus vērtē atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa, dzīvotspējas un oriģinalitātes, skaidro S. Eglīte.

Kā prioritārie grantu programmas "Atspēriens" virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Grantu programmu "Atspēriens" administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. "Atspēriena" aktualitātēm ir iespējams sekot līdzi interneta vietnē www.atsperiens.lv, sociālajās vietnēs "Twitter" un "Facebook", kā arī "Altum" interneta vietnē www.altum.lv, vēsta S. Eglīte.