22.06.2017 12:13

Mārupē "Maxima XX" veikala izveidē investēti 3,7 miljoni eiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē "Maxima XX" veikala izveidē investēti 3,7 miljoni eiro publicitātes

Ceturtdien Mārupē, Pededzes ielā 1, atklāts jauns "Maxima XX" formāta veikals. Tā izveidē investēti 3,7 miljoni eiro, no kuriem 600 000 eiro investēja "Maxima Latvija". Jaunā veikala tirdzniecības zāles platība ir vairāk nekā 1500 kvadrātmetri, un tajā strādās 56 darbinieki.

Jaunā veikala celtniecība tika uzsākta jau pērn. Uzņēmuma pārstāvji pavēstīja, ka, tāpat kā veikala ēka, arī visas nepieciešamās iekārtas – ledusskapji, saldētavas, krāsnis – ir jaunas, turklāt veikala iekārtošanā ir padomāts par energoefektivitātes jautājumiem – no veikalā uzstādītajiem saldēšanas iekārtu kompresoriem tiks atgūts siltums ūdens sildīšanai.

Jaunajā veikalā iedzīvotāju ērtībām pieejamas arī piecas pašapkalpošanās kases, no kurām trijās par pirkumiem var norēķināties gan ar skaidru naudu, gan maksājumu kartēm, bet divās – tikai ar maksājumu kartēm.

Ēka, kurā izveidots jaunais "Maxima XX" veikals, pieder uzņēmumam "Saltora", un "Maxima Latvija" telpas nomā. Ap jauno veikalu ir izvietoti arī vairāki soliņi, kā arī apzaļumota teritorija ar kociņiem un krūmiņiem.

Pēc aģentūra LETA ziņām, "Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015. gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.