07.06.2017 12:43

Getliņos ienākusies pirmā gurķu raža

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Getliņos ienākusies pirmā gurķu raža "Getliņi Eko"

Sadzīves atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi Eko" šonedēļ pirmo reizi uzņēmuma vēsturē sāk piedāvāt tirdzniecībā uzņēmuma siltumnīcā audzētus gurķus. Pagaidām tie ir pieejami uzņēmuma veikalā, kur gurķu cena ir 1,50 eiro kilogramā.

Gurķu audzēšana ir "Getliņu" jaunais plāns lauksaimniecības virziena attīstībā, kas papildina veiksmīgo tomātu audzēšanu, vēsta uzņēmumā. Gurķu audzēšana notiek nesen atklātajā 3. siltumnīcas kārtā, kas ir izveidota kā augsti tehnoloģiska gurķu audzēšanai piemērota siltumnīca. Tajā ir izmantots led apgaismojums un siltumnīca ir pirmā šada veida siltumnīca pasaulē, kur gurķu audzēšanai tiek izmantots full-led apgaismojums.

Siltumnīca ir 0,3 hektārus plaša, piemērota gurķu intensīvai audzēšanai ziemā, izmantojot apgaismojumu un rekuperācijas iekārtas.

Gurķu stādu izvēlē un audzēšanā "Getliņi Eko" cieši sadarbojas ar eksperimentālajām siltumnīcām, kuras attīsta uzņēmums "Philips", lai izceltu tās gurķu sugas, kuras ir piemērotas audzēšanai ziemā. Uzņēmuma agronoms audzēšanai ir izvēlējies garo gurķu šķirni. Drīzumā uzņēmums plāno sākt arī gurķu mazsālīšanu un fasēšanu.