03.04.2017 16:02

SIA "Ragn-Sells" iegādājas videi draudzīgus auto atkritumu pārvadāšanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Ragn-Sells" iegādājas videi draudzīgus auto atkritumu pārvadāšanai publicitātes

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Ragn-Sells", kas pakalpojumus sniedz arī Baložos un Mālpilī, iegādājies divus jaunus specializētos transporta līdzekļus "Scania" konteineru pārvadāšanai, investējot 264 tūkstošus eiro.

Jaunās, ar inovatīvām tehnoloģijām aprīkotās automašīnas "Scania Euro VI" ar multilifta pacelšanas mehānismu nodrošinās mazāku vides piesārņojumu, ko apliecina arī "Euro VI" izsniegtais sertifikāts, informēja uzņēmuma pārstāve Dace Plato.

""RagnSells" misija ir rūpēties par drošu un tīru vidi, tāpēc jaunās mašīnas ir videi īpaši draudzīgas – tām ir zems kaitīgo izmešu daudzums, kontroles sistēma, kas mazina vides piesārņojuma risku un citi risinājumi," uzsvēris uzņēmuma tehniskais direktors Jānis Bernāns.

Piemēram, jaunās automašīnas ir aprīkotas ar inovatīvu sistēmu, kas ļauj kontrolēt to vadību attālināti, nodrošinot iespēju sekot līdzi autovadītāja darbībai un apmācīt to tieši braukšanas brīdī, ja automašīna tiek izmantota nepareizi. Šī iespēja palīdz samazināt gan degvielas patēriņu, gan kaitīgo izmešu izplūdi vidē. Minētā kontroles sistēma arī samazina vides iespējamo piesārņošanas risku – ja mašīnai noplūst degviela vai eļļa, transportlīdzekli nevar iedarbināt, līdz iespējamā noplūde tiek novērsta.

Jaunās mašīnas ir paredzēts izmantot, lai atkritumus no pārkraušanas stacijām nogādātu atkritumu apglabāšanas poligonā.