31.03.2017 18:26

Putnu fabrika "Ķekava" nākamnedēļ informēs par vistu audzēšanu bez antibiotikām

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Putnu fabrika "Ķekava" nākamnedēļ informēs par vistu audzēšanu bez antibiotikām arhīvs

AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") nākamnedēļ rīko mediju pasākumu, kurā paredzēts informēt par vistu audzēšanu un gaļas ražošanu bez antibiotikām, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrjus Prankevičs.

Pasākuma laikā Prankevičš kopā ar ekspertiem skaidros, kā antibiotiku izmantošana lopkopībā ietekmē iedzīvotājus un apkārtējo vidi, kādas ir pasaules tendences no antibiotikām brīvas gaļas ražošanā, ko "Ķekava" sasniegusi paaugstinātas biodrošības ieviešanā un putnu labturībā.

Kā skaidroja Prankevičs, veicot izpēti, investējot biodrošībā un putnu labturībā, "Ķekava" vietējam tirgum un eksportam ražos paaugstinātas kvalitātes gaļu ar marķējumu "bez antibiotikām" ("antibiotics free"), kas apliecina, ka vistas ir audzētas kvalitatīvā vidē un pilnībā bez antibiotikām.

Mediju pasākumu notiks trešdien, 5. aprīlī, plkst. 12 AS "Putnu fabrika Ķekava" telpās, Ķekavā.

"Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums 2015. gadā bija 57,219 miljoni eiro. Uzņēmums 2015. gadā cieta zaudējumus 314 181 eiro apmērā. AS "Putnu fabrika Ķekava" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro.

"Putnu fabrikas Ķekava" akciju kontrolpakete pilnībā pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013. gada vasarā parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.