23.03.2017 12:14

Jūrmalas vakanču gadatirgū lielai daļai brīvo darbavietu atrod darbiniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas vakanču gadatirgū lielai daļai brīvo darbavietu atrod darbiniekus Jūrmalas pilsētas dome

21. martā Jūrmalā notika vakanču gadatirgus, kur gandrīz 30 darba devēji piedāvāja 430 brīvo darbavietu Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē. Vakanču gadatirgu šogad apmeklēja vairāk nekā 1000 darba meklētāju. Vērtējot saņemtos pieteikumus, uzņēmumi un iestādes secina, ka lielāko daļu brīvo darbavietu izdosies aizpildīt.

Darba meklētājiem tika piedāvātas vakances dažādās nozarēs gan pastāvīgam darbam, gan vasaras sezonai. Lielākā daļa piedāvāto vakanču bija kūrortpilsētas specifikai raksturīgās nozarēs – pakalpojumu sniegšanas jomā, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Darbavietas vakanču gadatirgū tika piedāvātas medicīnas un kurortoloģijas speciālistiem, viesmīļiem, kafejnīcu vadītājiem, pavāriem, bārmeņiem, maizes cepējiem, pārdevējiem, skaistumkopšanas speciālistiem, izglītības iestāžu un sociālajiem darbiniekiem, šūšanas meistariem un tehnologiem, daiļdārzniekiem, kā arī klientu apkalpošanas speciālistiem dažādās nozarēs un citiem, vēsta sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pirmo reizi vakanču gadatirgū savas vakances piedāvāja Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža, kā arī tādi uzņēmumi kā "airBaltic", valsts a/s "Starptautiskā lidosta "Rīga"" un "airBaltic". Uzņēmums "airBaltic" piedāvāja stjuartu vakances – tās uzņēmumam joprojām ir aktuālas. Savukārt VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" piedāvāja vakances jaunākajiem aviācijas drošības inspektoriem, gaisa kuģu apkalpošanas aģentiem un inspektoriem patrulētājiem.

Pirmo reizi vakanču gadatirgū piedalījās arī nesen atklātais Jūrmalas biznesa inkubators, kura pārstāvji interesentiem pastāstīja par inkubatora piedāvājumu biznesa ideju autoriem un par iespējām pašam kļūt par darba devēju. Turpat vakanču gadatirgū interesenti pieteicās arī uz konsultācijām biznesa inkubatorā, norāda Z. Krastiņa.

"Piedāvājam šogad visu, kas ir saistīts ar kafejnīcu un restorānu biznesu, – sākot no viesmīļa palīgiem, viesmīļiem, bārmeņiem, apkalpojošās sfēras darbiniekiem, kā arī meklējam pavārus, pavāru palīgus un maizniekus. Piedāvājam vakances gan vasaras mēnešiem, gan pastāvīgam darbam. Visvairāk pieteikumu esam saņēmuši uz viesmīļa palīga vakanci," vēsta kafejnīcu un pludmales atpūtas sezonas centru uzņēmuma "Noema" pārstāve Sabīne Ivansone.

"Šogad piedāvājam darbu viesmīlim, pavāra palīgam, kasierim un uz vasaras sezonu – dārzniekam," pastāstīja "Līvu akvaparks" Klientu servisa vadītāja Baiba Vasiļjeva, norādot, ka vislielākā interese esot bijusi par glābēja, kasiera un viesmīļa vakancēm.

"Tie ir gan pilnas slodzes darbi, gan nepilnai darba dienai. Lielāko daļu pieteikumu saņēmām tieši no jauniešiem, kam paziņas jau strādā vai ir strādājuši "Līvu akvaparkā". Liela daļa skolēnu un jauniešu pie mums iegūst savu pirmo pieredzi, par to esam priecīgi un lepojamies. Daudzi nāk pie mums un piesakās strādāt, zinot, ka esam uzticams darba devējs," norāda B. Vasiļjeva.

"Arī viesnīca "SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences" šogad saņēmusi vairāk nekā pussimtu kandidātu pieteikumu. Lielāks īpatsvars bija uz vasaras sezonas darbu, līdz ar to arī visvairāk pieteikumu saņemts no jauniešiem uz viesmīļa vakanci. Piedāvājām arī trauku mazgātāja, apkopēja, istabenes, viesmīļa, kā arī viesu uzņemšanas un spa administratora vakances.

Vakanču gadatirgū piedalāmies jau otro gadu, tādēļ prieks, ka ir vairāki darba meklētāji, kas pagājušo vasaru ir jau strādājuši pie mums un izrāda interesi atkārtoti," komentē, "SemaraH Hotel Management" vecākā personāldaļas speciāliste Sindija Dimza.

Vakanču gadatirgū brīvās amata vietas piedāvāja Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), Sociālās integrācijas valsts aģentūra, Jūrmalas pilsētas pašvaldība, SIA "Semarah Hotel Management", "Līvu akvaparks", SIA "Noema", SIA "Lopre", SIA "Antila", SIA "Aleks-10", AS "Fēnikss", SIA "Rimi Latvia", PSIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs "Sloka"", SIA "Spectre Latvia", Jūrmalas profesionālās tālākizglītības iestāde un konsultāciju centrs, SIA "Nekustamie īpašumi "Kurši"", SIA "JMG Dizains", SIA "Lat Garden" un amatniece Baiba Zēriņa. Darbu vasaras sezonā piedāvāja saldējuma tirgotāji SIA "Saldais laiks" un SIA "Saldējums Ekselence", informē Z. Krastiņa.

Vakanču gadatirgu Jūrmalas pilsētas pašvaldība rīko jau ceturto gadu. Iepriekšējo gadu pieredze bija veiksmīga – pērn pasākumā piedalījās 30 darba devēji, kas kopumā piedāvāja aptuveni 500 vakanču, un lielākajai daļai no tām tika atrasti darbinieki, norāda sabiedrisko attiecību speciāliste.