21.03.2017 12:08

"Siguldas CMAS" padome un valde piedāvā no iepriekšējo gadu peļņas dividendēs izmaksāt 0,15 eiro par akciju

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Siguldas CMAS" padome un valde piedāvā no iepriekšējo gadu peļņas dividendēs izmaksāt 0,15 eiro par akciju www.sigmas.lv

"Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacijas" ("Siguldas CMAS") padome un valde piedāvā no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas dividendēs izmaksāt 0,15 eiro par akciju, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Kopumā "Siguldas CMAS" padome un valde dividendēs no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas piedāvā izmaksāt 63 366 eiro, savukārt pagājušajā gadā gūto peļņu piedāvāts atstāt nesadalītu.

"Padome uzskata, ka valdes priekšlikums, neizlietot pārskata gada peļņu, bet izmaksāt no iepriekšējo gadu peļņas dividendēs 63 366 eiro, kas ir 0,15 eiro par vienu akciju, atbilst akciju sabiedrības pašreizējām finansiālajām iespējām," teikts padomes ziņojumā.

Par kompānijas peļņas sadali "Siguldas CMAS" akcionāri lems kārtējā sapulcē 21. aprīlī.

Minētajā kārtējā akcionāru sapulcē plānots arī iepazīties ar valdes un padomes ziņojumiem, apstiprināt 2016. gada pārskatu un lemt par valdes un padomes locekļu, kā arī revidenta atbrīvošanu no atbildības par darbību pārskata gadā un atteikšanās no prasību celšanas pret viņiem. Tāpat "Siguldas CMAS" akcionāru kārtējā sapulcē plānots ievēlēt revidentu un noteikt revidentam atlīdzību, ievēlēt padomi un noteikt padomei atlīdzību, kā arī paredzēts ievēlēt revīzijas komiteju un noteikt revīzijas komitejai atlīdzību.

Jau vēstīts, ka "Siguldas CMAS" padomes locekle Solvita Arcimoviča paziņojusi par atkāpšanos no amata. Šobrīd "Siguldas CMAS" padomē strādā padomes priekšsēdētāja Inita Bedrīte, padomes priekšsēdētājas vietniece Maija Beča, kā arī padomes locekles Ēika Everte un Jekaterina Kreise.

"Siguldas CMAS" pagājušajā gadā strādāja ar 1,071 miljona eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 3,1 % mazāk nekā 2015. gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 12,8 % un bija 85 322 eiro.

"Siguldas CMAS" ir viena no lielākajām vaislas buļļu spermas ražotājām un piegādātājām Latvijā. Otra lielākā uzņēmuma pamatdarbības nozare ir piena analīžu veikšana, tāpat kompānija sniedz arī citus ar ciltsdarbu saistītus pakalpojumus. Būtiska ietekme "Siguldas CMAS" pamatkapitālā ir "Siguldas mākslīgās apsēklošanas stacijai", kurai pieder 49,9 % balsstiesīgo akciju.