18.03.2017 15:19

No pidžamas līdz aristokrātiskai kleitai. Latvijā ražoti bērnu apģērbi

Autors  Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
“Leny Tomy Factory” “Leny Tomy Factory” publicitātes

Tie, kuri apģērbu bērniem pārsvarā iegādājas lielveikalos, iespējams, nav pamanījuši, ka arī Latvijā tiek ražoti bērnu apģērbi, turklāt daļa šo zīmolu ieguvuši starptautisku atzinību. Tie neizceļas ar skaļām reklāmām un plaši pieejamu produkciju, toties ar kvalitāti un oriģinalitāti gan.

Piedāvājam iepazīties ar populārākajiem Latvijas zīmoliem, kas specializējas bērnu apģērbu ražošanā.

"Hebe"

Piedāvā zēnu un meiteņu apģērbus ar interesantām apdrukām. "Hebe" bērnu apģērbu dizainā izceļ prieku, iztēli, komfortu un kvalitāti. Vecāku atsauksmes liecina, ka apģērbs tikpat kā nenovalkājas. Lielākoties dizainā izmantoti Latvijas dabā sastopamu dzīvnieku attēli – lūši, aļņi, lāči un citi mums zināmi zvēri. Zīmola radītāja ir Inga Blumberga. Cenu piemēri: krekliņi – 17 eiro, legingi – 15 eiro.

"Mini Mode"

"Mini Mode" tirgo Latvijā ražotus apģērbus bērniem no dzimšanas līdz apmēram 10 gadu vecumam. Apģērbi lielākoties darināti no dabīga materiāla – vilnas, kokvilnas, lina. Ļoti iecienīti ir kostīmi zīdaiņiem, kas adīti no merino vilnas. Plašā klāstā svētku drēbes: meitenēm – kleitas, svārki, blūzes, kostīmi; zēniem – krekli, klasiskas vestes, bikses, uzvalki. Piedāvājumā arī ikdienas apģērbi un T-kreklu kolekcija "Saulgrieži", kurā izmantotas apdrukas ar tautiskiem rakstiem. Zīmola radītāja ir Kristīne Līpiņa. Cenu piemēri: svētku kleitas – no 29,99 eiro līdz 65 eiro, T-krekls no kolekcijas "Saulgrieži" – 20 eiro.

"Lazy Francis"

Šeit apģērbus meklējiet, ja vēlaties bērnus sapucēt. 2015. gadā "Lazy Francis" atzīts par vienu no labākajiem un lielākajiem bērnu modes interneta veikaliem pasaulē. Ikviens audums un tā raksts tiek rūpīgi izmeklēts, ikkatra tērpa dizains – rūpīgi pārdomāts. "Lazy Fancis" krāšņās kleitas ieguvušas popularitāti arī ārzemēs, piemēram, bijušas mugurā jaunajām aktrisēm filmu pirmizrādēs. Lielākā izvēle ir meiteņu apģērbu sadaļā, bet arī zēni atradīs sev izejamos kreklus un uzvalkus. Zīmola radītāja ir Olga Krūze. Cenu piemēri: izejamās kleitas, sākot no 65 eiro, zēnu krekli – aptuveni 30 eiro.


"Leny Tomy Factory"

Piedāvā īpašus un greznus svētku tērpus, ko jau vairākus gadus atzinīgi novērtējuši gan latviešu, gan ārzemju klienti. Īpašu atzinību iemantojusi "Šokolādes" kolekcija, kas ieturēta brūnos un rozā toņos, košie tilla svārciņi un kleitas meitenītēm, kā arī smalkie velveta un samta kostīmiņi maziem puisīšiem. Uzņēmuma "Leny Tomy Factory" pirmsākumi meklējami 2008. gada nogalē, kad gandrīz vienlaikus pasaulē nāca māsīca un brālēns Lenija un Tomass. Piedzimuši ar četru dienu starpību, abi mazuļi iedvesmoja savas māmiņas radīt ko skaistu un īpašu, – tāds bijis Lienes Andersones un Kristas Preisas kopuzņēmuma sākums. Cenu piemēri: kleitas – no 65 līdz 400 eiro, zēnu žaketes – no 65 līdz 75 eiro.

"BeeKid"

"BeeKid" stilu raksturo rotaļīgs, taču ne bērnišķīgs tradicionāls ziemeļniecisks dizains, kas izceļ bērna personību un ģimenes mīlestību un vienotību. Visi "BeeKid" apģērbi ražoti no dabīgas ekoloģiskas kokvilnas, tā sauktās piena kokvilnas vai bambusa kokvilnas. Zīmolu 2010. gadā radīja trīs dēlu mamma Renāte Zandersone. Cenu piemēri: kleita – 39,90 eiro, pidžama – 35 eiro.


"Aristocrat Kids"

Kā liecina nosaukums, zīmols "Aristocrat Kids" piedāvā izsmalcinātus apģērbus no īpaši atlasītiem materiāliem. Zīmols specializējas apģērbu izgatavošanā meitenēm līdz 12 gadu vecumam. 2014. gadā Latvijā prestižākajā modes pasākumā "Riga Fashion Week" "Aristocrat Kids" tika atzīts par vērtīgāko bērnu apģērbu zīmolu. Dizainere – Dace Zvirbule. Krāšņo kleitu cenas svārstās amplitūdā no 300 līdz 1500 eiro.

"Paade Mode"

"Paade Mode" apģērbi pārstāv tā saukto lēno modi un ir pretstats masu produkcijai, jo tiek šūti un adīti individuāli. Katrs izstrādājums ir roku darbs un tiek darināts tikai no dabiska materiāla – kokvilnas, vilnas, lina, zīda. Adījumos izmantota bezvīļu tehnoloģija. Pieejams plašs apģērbu klāsts, arī virsdrēbes un aksesuāri. Zīmola radītāja ir Linda Raituma. "Paade Mode" vairāk orientējas uz eksporta tirgiem, Latvijai cenu līmenis vērtējams kā augsts. Cenu piemēri: kleitas 100–200 eiro, adījumi – aptuveni 90 eiro.


Iepriekš minētie uzņēmumi raksturojami kā lielākie bērnu apģērbu ražotāji Latvijā, taču nebūt ne vienīgie. Ieskatam saraksts ar citiem, mazāk zināmiem bērnu apģērbu zīmoliem:

"Linden Leaf" – ilgtspējīga mode bērniem un viņu vecākiem;
"The Kid House" – krāsaini apģērbiem bērniem no trīs līdz piecu gadu vecumam;
"Petra" – izejamās kleitas un svārki;
"PALLE kid" – krāsainas kleitas, svārki, aksesuāri un auduma lelles;
"Eco Emi" – apģērbi no organiskās kokvilnas zīdaiņiem un bērniem;
"Deneze" – oriģināla dizaina krāsaini bērnu apģērbi;
"ThermoKid" – bērnu termoveļa;
"Kidlino" – bērnu apģērbi no lina. Apģērbos iekļautas detaļas, kas veicina bērna attīstību;
"ZAMSH kids" – apģērbi no lina, mohēras, merino vilnas un kašmira;
"Sunkisseddress" – krāsainas kleitas mammām un meitām.