01.01.2017 10:21

Vairāku piejūras pašvaldību zvejniekiem piešķirs papildu zvejas limitus

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vairāku piejūras pašvaldību zvejniekiem piešķirs papildu zvejas limitus arhīvs

No 1. janvāra vairāku piejūras pašvaldību zvejniekiem tiks ļauts daļēji mainīt piekrastes zvejas limitus, paredz pērn 20. decembrī valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos.

Tostarp Rucavas novadam papildus piešķirti 25 grunts tīkli apaļā jūrasgrunduļa zvejai, Liepājas pilsētai piešķirti papildu 30 apaļā jūrasgrunduļa tīkli un papildu 20 reņģu tīkli zvejai Baltijas jūras piekrastē, Dundagas pagastam piešķirti papildu pieci zvejas tīkli un papildu trīs lucīšu murdi, bet Saulkrastu pašvaldībai iedalīti papildu pieci lucīšu murdi un divi zivju murdi piekrastes zvejai Rīgas jūras līcī.

Līdz ar to Saulkrastu, Dundagas, Rucavas novadu un Liepājas pilsētas pašvaldība tuvākajā laikā zvejniekiem sāks iedalīt jaunos, šim gadam paredzētos zvejas limitus.

Pēc Latvijas Zivsaimniecības kontroles sistēmā pieejamās informācijas, 2016. gadā piekrastes ūdeņos ar pašpatēriņa zveju Saulkrastu novadā nodarbojas 36 personas, bet ar komerczveju - seši komersanti, Dundagas novadā attiecīgi 87 personas un desmit komersantu, Rucavas novadā - 35 personas un pieci komersanti, bet Liepājas novadā - desmit personu un pieci komersanti.