25.11.2016 21:03

Getliņu tomātus un Mārupes gurķus jau var meklēt veikalos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Getliņu tomātus un Mārupes gurķus jau var meklēt veikalos arhīvs

Šonedēļ gan firmas veikalā Stopiņu novadā, gan pārtikas tirdzniecības veikalos Rīgā un citviet Latvijā nonāca "Getliņi EKO" jaunā tomātu raža. No sestdienas pircēji Latvijas veikalos var iegādāties arī SIA "Mārupes siltumnīcas" izaudzētos jaunās ražas gurķus.

"Getliņi EKO" informēja, ka šogad uzņēmuma siltumnīcās tika iestādīti 24 500 tomātu stādi. "Getliņi" agronoms izvēlējies un turpina audzēt piecas no iepriekšējā gadā pārbaudītajām tomātu šķirnēm, tajā skaitā oranžos tomātus 'Beorange', kokteiļtomātus 'Amorozo', sarkanos lielos tomātus 'Managua' un aveņkrāsas ķekaru tomātus 'Haiku'. Plānotā raža būšot 16–18 tonnas nedēļā.

Tomātu cena specializētajā veikalā poligona "Getliņi" teritorijā un citās tirdzniecības vietās ir 4,20 eiro kilogramā.

Savukārt uzņēmums SIA "Mārupes siltumnīcas" vēsta, ka pirmo reizi Latvijas vēsturē sāk nodrošināt patērētājus ar svaigiem, Latvijā augušiem gurķiem visa gada garumā, jo sākās jaunā raža pushektārā, kurās stādi aug ar papildus apgaismojumu.

Gurķi pie patērētājiem veikalos nonāk jau nākamajā dienā pēc ražas novākšanas, un produkta atpazīšanas zīme ir uz gurķa esošā uzlīme "Mārupe".

"Mārupes siltumnīcas" zem stikla platībās audzē lauka, garos gurķus un tomātus. Šobrīd dārzeņi tiek audzēti 9,6 hektāru platībā.