08.11.2016 14:17

Vairākās pašvaldībās mainīti rūpnieciskās zvejas limiti

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vairākās pašvaldībās mainīti rūpnieciskās zvejas limiti arhīvs

Lai atbalstītu vairāku pašvaldību ierosinātās izmaiņas zvejas limitos, Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta noteikumiem par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos, kuri šodien akceptēti valdības sēdē.

Grozījumos apkopoti pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta "Bior" izvērtētie Alūksnes, Balvu, Salaspils un Ventspils novada pašvaldības priekšlikumi par iekšējos ūdeņos noteiktā zvejas limita izmaiņām. Šo pašvaldību atsevišķos ezeros samazināts zivju tīklu limits, lai ezeros attīstītu rekreācijas nolūkā veicamās darbības. Papildus Salaspils novada pašvaldībai veikta nēģu zvejas rīku limitu maiņa Daugavā lejpus Rīgas hidroelektrostacijas.

Lai varētu īstenot zivju resursu atražošanu vai ūdeņu ekosistēmas uzlabošanu, grozījumi paredz ZM tiesības noteikt apjoma limitu atsevišķos ūdeņos uz konkrētu laiku zvejai īpašos - kontrolzvejas, melioratīvās un cita veida zvejas - apstākļos un zinātniskās izpētes vajadzībām atsevišķām zivju sugām vai kopējai nozvejai. Šis limits tiktu noteikts papildus jau esošajam nozvejas limita apmēram.

Noteikumu grozījumi arī paredz, ka turpmāk 25 ezeros - papildus noteikumos jau iekļautajiem ezeriem - noteikts kopējais visu zivju sugu un atsevišķi arī līdaku un zandartu nozvejas apjoma limits komerciālajā zvejā.

Grozījumi noteikumos "Rūpnieciskās zvejas limiti un to izmantošanas kārtība iekšējos ūdeņos" tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stāsies spēkā 2017. gada 1. janvārī.