06.10.2016 15:43

Rāmavas izstādē prognozē lielu interesi par meža tehniku un graudu kaltēm

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rāmavas izstādē prognozē lielu interesi par meža tehniku un graudu kaltēm Izstāžu komplekss "Rāmava"

Ceturtdien Rāmavas izstāžu kompleksā atklātajā ikgadējā lauksaimniecības tehnikas izstādē vērojama liela interese par mežsaimniecības tehniku un graudu kaltēm.

Kā novēroja aģentūra BNS, šā gada izstādē īpaši daudz eksponēta ar meža nozari saistīta tehnika un uzņēmumi. Pirmo reizi tiek demonstrētas kravas automašīnas meža produkcijas pārvadāšanai, īpaša tehnika baļķu apstrādei, kā arī datortehnika virtuālajai apmācībai mežizstrādes darbos, par ko īpaša interese vērojama no lauksaimniecības skolu audzēkņu puses. Savukārt nedēļas nogalē izstādē pirmoreiz notiks arī kokzāģētāju sacensības un kokgāzēju paraugdemonstrējumi.


"Meža zona šogad ir īpaši plaša, to noteica arī lauksaimnieku un meža īpašnieku interese pagājušajā gadā. Te var iepazīties gan ar jaunākajām tehnoloģijām, gan modernāko tehniku. Kokgāzēju sacensības pēc ārzemju izstāžu paraugiem rīkojam pirmoreiz, un tas noteikti interesēs gan izstādes dalībniekus-nozares profesionāļus, gan apmeklētājus," sacīja izstādes rīkotāju pārstāvis Uģis Traskovskis.

Savukārt izstādes atklāšanā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) atzina, ka saistībā ar lietaino un sarežģīto sezonu prognozē pastiprinātu lauksaimnieku interesi par labības kaltēm.

"Apstākļi šogad ir tādi, ka rada nepieciešamību pēc jaunām zināšanām graudkopībā. Lēšu, ka šogad te būs ļoti liela interese par graudu kaltēm. Prakse rāda, ka ik pēc dažiem gadiem ir šāds rudens un sezona kā šogad, kad kaltes ir ļoti nepieciešamas," sacīja ministrs.

Kā ziņots, rudens izstāde "Lauksaimniecības tehnika. Lauku sēta. Meža tehnika" atklāta šodien Ķekavas novada Valdlaučos, kompleksā "Rāmava".

Izstāde tiek rīkota 25. reizi, pulcējot lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības un komunālās saimniecības interesentus un ekspertus.

Izstādē šogad ir rekordliels uzņēmumu skaits - 280. Lauksaimniecības nozarē tiek demonstrēta traktortehnika, zemes apstrādes un ražas novākšanas tehnika, tehnikas rezerves daļas, tehnoloģijas, agroķīmija, sēklas. Lopkopības nozarē interesenti var iegūt informāciju par fermu aprīkojumu un tehniku, ciltsdarbu, veterināriju.

Mežsaimniecības stendos demonstrēta tehnika un materiāli mežizstrādei, tehnoloģijas un rezerves daļas, bet komunālās un industriālās tehnikas sadaļā būs apskatāma ceļu būves tehnika, lauksaimniecībai paredzēto ēku un būvju projektēšanas materiāli, ūdensapgāde un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.

Tāpat demonstrēts aprīkojums lauku sētām un viesu mājām, tirgoti augļu koki, ogulāji, stādi, ir arī ierastā lauku labumu un mājamatniecības ražojumu tirdzniecība.

Izstādes laikā notiks konsultācijas par bioloģiskās daudzveidības un ainavas saglabāšanu laukos, nelauksaimniecisko uzņēmējdarbību, ēku celtniecību un pārbūvi.

Izstāde ilgs līdz 9. oktobrim, tās darba laiks - no plkst.10 līdz 17. Izstādi organizē SIA "A.M.L.".