04.10.2016 09:27

Rāmavā notiks gadskārtējā lauksaimniecības un mežizstrādes tehnikas izstāde

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rāmavā notiks gadskārtējā lauksaimniecības un mežizstrādes tehnikas izstāde arhīvs

Tradicionālā rudens izstāde "Lauksaimniecības tehnika. Lauku sēta. Meža tehnika" izstāžu kompleksā "Rāmava" Valdlaučos šogad notiks no 6. līdz 9. oktobrim. Izstāde tiek rīkota 25. reizi, pulcējot lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības un komunālās saimniecības interesentus un ekspertus.

 

Plānots, ka izstādē piedalīsies vairāk nekā 240 uzņēmumu. Lauksaimniecības nozarē tiks demonstrēta traktortehnika, zemes apstrādes un ražas novākšanas tehnika, tehnikas rezerves daļas, tehnoloģijas, agroķīmija, sēklas.

Lopkopības nozarē interesenti varēs iegūt informāciju par fermu aprīkojumu un tehniku, ciltsdarbu, veterināriju. Mežsaimniecības stendos tiks demonstrēta tehnika un materiāli mežizstrādei, tehnoloģijas un rezerves daļas, bet komunālās un industriālās tehnikas sadaļā būs apskatāma ceļu būves tehnika, lauksaimniecībai paredzēto ēku un būvju projektēšanas materiāli, ūdensapgāde un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.

Tāpat tiks demonstrētas dārza mēbeles, žogi un cits aprīkojums lauku sētām un viesu mājām, augļu koki, ogulāji, stādi, dārzeņu audzēšana un pirmapstrāde, būs arī ierastā lauku labumu, stādu, sēklu un mājamatniecības ražojumu tirdzniecība.

Izstādes laikā notiks konsultācijas par bioloģiskās daudzveidības un ainavas saglabāšanu laukos, nelauksaimniecisko uzņēmējdarbību, ēku celtniecību un pārbūvi. 8. oktobrī biedrība "Zemnieku saeima" rīkos semināru, lai informētu par darba drošības riskiem un to novēršanu lauksaimniecības uzņēmumos un zemnieku saimniecībās. Darba drošības speciālisti palīdzēs izvērtēt lauku darba vides riskus un atbildēs uz jautājumiem.

Izstādes atklāšana notiks 6. oktobrī plkst. 11 izstāžu kompleksā "Rāmava" Valdlaučos, Ķekavas novadā. Izstāde ilgs līdz 9. oktobrim, tās darba laiks - no plkst. 10 līdz 17. Izstādi organizē SIA "A.M.L.".