31.08.2016 20:09

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā – lielākais uzņēmuma vēsturē

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Olainfarm" koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā – lielākais uzņēmuma vēsturē arhīvs

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2016.gada pirmo pusgadu liecina, ka koncerna realizācija ir sasniegusi 53,5 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā šajā periodā pērn, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Līdz ar to šis ir bijis kārtējais veiksmīgākais pirmais pusgads uzņēmuma vēsturē apgrozījuma ziņā, uzsver "Olainfarm". Tīrā peļņa pirmajā pusgadā ir 6,1 miljons eiro, kas ir par 34% mazāk nekā 2015. gada pirmajā pusgadā.


Šī gada pirmajā pusgadā ir veikti uzkrājumi divu miljonu eiro apmērā Ukrainas debitoru parādu nodrošināšanai. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

"Lai stiprinātu elastīgo medicīnisko produktu ražotāja "Tonus Elast" klātbūtni Krievijas tirgū, šomēnes reģistrējām tajā "Olainfarm" piederošu uzņēmumu "Elast Medikl". Tas būs ekskluzīvs "Tonus Elast" produkcijas importētājs un izplatītājs Krievijā," paziņojumā norāda "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

2016. gada pirmajā pusgadā "Olainfarm" realizācijas apjomi turpināja pieaugt visos tās galvenajos noieta tirgos, izņemot Krieviju, kurā tie, salīdzinot ar šo periodu pērn, samazinājās par 7%, un Kazahstānu, kur realizācijas apjomi saruka par 12%.

2016. gada otrajā ceturksnī realizācijas apjomi Krievijā būtiski palielinājās, tāpēc Krievija atkal ir kļuvusi par "Olainfarm" lielāko noieta tirgu ar 30% īpatsvaru kopējā realizācijā.

Pirmajā pusgadā ir sasniegts būtisks realizācijas pieaugums Itālijā, kur tās apjoms palielinājies par 194%, Uzbekistānā – par 134%, un Turkmenistānā – par 97%. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2016. gada pirmajā pusgadā ir Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija. Kopumā 2016. gada pirmajos sešos mēnešos AS "Olainfarm" produkcija realizēta 38 valstīs četros kontinentos.

Otrajā ceturksnī uzņēmuma pārdošanas līdera pozīcijās ir atgriezies līdzeklis nervu sistēmas veselībai "Neiromidin", kuru šī gada pirmajā ceturksnī apsteidza "Adaptol". Kopējā pieprasītāko produktu koncentrācija ir palikusi nemainīga, jo desmit pieprasītākie produkti nepārsniedz 89% no kopējā realizācijas apjoma.

"Olainfarm" akcionāru pilnsapulce 2016. gada 7. jūnijā ir apstiprinājusi koncerna darbības plānu 2016. gadam, kas paredz, ka tā apgrozījums 2016. gadā tiek plānots 100 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa 10 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar neauditēto 2016. gada pirmā pusgada pārskatu gada realizācijas plāns ir izpildīts par 54%, bet gada peļņas plāns – par 61%.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija šī gada jūlijā sasniedza 8,54 miljonus eiro, kas ir par 28% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms palielinājies par 151%, Polijā – par 97% un Turkmenistānā – par 39%. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Ukraina, Latvija, Nīderlande un Baltkrievija. Šī gada jūlijā "Olainfarm" produkti tika realizēti 26 valstīs trīs kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2016. gada septiņos mēnešos sasniedza 54,71 miljonu eiro, kas ir par 6% vairāk nekā šajā periodā 2015. gadā.

Kā ziņots, "Olainfarm" koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,3 miljoni eiro, liecina revidētais konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015. gadā. Tas ir par 25% vairāk nekā 2014. gadā un par 8% vairāk nekā 2012. gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords – 14,2 miljoni eiro. Koncerna mātesuzņēmums 2015. gadā nopelnīja 14,6 miljonus eiro, par 28% uzlabojot 2014. gadā sasniegto peļņas rādītāju.

AS "Olainfarm" akcijas tiek kotētas Baltijas Oficiālajā sarakstā. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.