22.08.2016 09:59

"Ādažu čipsu" ražotājs šogad iepirks par 33% vairāk kartupeļu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ādažu čipsu" ražotājs šogad iepirks par 33% vairāk kartupeļu publicitātes

Kartupeļu čipsu zīmola "Ādažu čipsi" ražotājs SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" šogad plāno iepirkt 20 tūkstošus tonnu kartupeļu, kas ir par 33% vairāk nekā pērn. Šāds ražošanas apjomu pieaugums galvenokārt saistīts ar jauno kartupeļu čipsu veidu – "katliņčipsu" un "vafeļčipsu" – noieta pieaugumu Latvijā un eksporta tirgos, lielākoties Skandināvijā.

Latvijā tiek audzētas aptuveni 60 dažādas kartupeļu šķirnes, Eiropā – aptuveni 1000, taču čipsu izgatavošanai derīgas ir vien mazāk nekā 10 šķirnes. "Ādažu čipsu" un "Taffel" produkcija Latvijai un eksporta valstīm tiek izgatavota no četrām kartupeļu šķirnēm: "Lady Claire", "Verdi", "Saturna" un "Kiebitz". Šīs šķirnes tiek iepirktas no 18 Latvijas zemnieku saimniecībām.

Uzņēmumā informēja, ka no šī gada jūlija sākuma "Ādažu čipsi" izgatavo produkciju no jaunās ražas kartupeļiem, bet septembrī sāksies kartupeļu iepirkšana uzglabāšanai noliktavā. Noliktavās tiek glabāti aptuveni 15 tūkstoši tonnu kartupeļu, savukārt dienā ražotnē Ādažos tiek pārstrādātas aptuveni 100 tonnas kartupeļu.

Kopš 1993. gada SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" (iepriekš "Latfood") ir viens no lielākajiem kartupeļu pārstrādātājiem valstī, kas katru gadu palielina kartupeļu iepirkuma apjomus, sadarbojoties ar Latvijas kartupeļu audzētājiem, kas spēj nodrošināt labu kartupeļu kvalitāti un zināmas šķirnes. Uzņēmuma produkcija ar zīmolu "Taffel" tiek eksportēta uz Baltijas valstīm, Skandināviju, ASV, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.