03.08.2016 10:25

Suņu barības "Dogo" ražotāja "Tukuma straume" apgrozījums pērn sarūk par 32,4%

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Suņu barības "Dogo" ražotāja "Tukuma straume" apgrozījums pērn sarūk par 32,4% arhīvs

Suņu barības "Dogo" ražotājs "Tukuma straume" pagājušajā gadā strādāja ar 10,909 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 32,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt saruka un bija 153,4 tūkstoši eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais kompānijas gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2015. gadā kompānija strādāja ar peļņu, taču bija vērojams saražotās produkcijas realizācijas apmēru un apgrozījuma kritums, salīdzinot ar 2014. gadu.


2015. gadā "Tukuma straume" ar daļēju Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu pabeidza graudu pirmapstrādes kompleksa ēku rekonstrukciju un iegādājās dzīvnieku barības multifasēšanas iekārtu. "Realizējot projektu, tiks paaugstināta darba ražība graudu pieņemšanas vietā, kvalitāte, samazināts videi radītais piesārņojums, atvieglots darbinieku darbs, kā arī sistematizēts darbs pie mājdzīvnieku barības fasēšanas," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pagājušajā gadā "Tukuma straume" intensīvi strādāja pie jauna zīmola "Catto" kaķu barības izveides un ieviešanas tirgū.

Uzņēmuma vadības ziņojumā arī teikts, ka patlaban un nākotnē uzņēmuma galvenā prioritāte būs esošā tirgus saglabāšana un klientu piesaiste Latvijā un ārpus tās robežām, kas nodrošinātu kompānijas attīstību un stabilitāti. Tāpat uzņēmums turpinās ražot produkciju arī pēc individuāla pasūtījuma. Līdztekus ražošanai kompānija aktīvi strādā arī pie modernizācijas un esošās tehniskās bāzes uzlabošanas un novecojošo iekārtu nomaiņas pret jaunām modernām iekārtām.

2016. gadā kompānija turpinās uzņēmuma "Daugavpils dzirnavnieks" kompleksa pirkuma pārņemšanu. Tāpat "Tukuma straume" šogad plāno paplašināties un sākt graudu iepirkumu un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu Daugavpilī, kam ir būtiska nozīme Deinvidlatgales reģionā. Vienlaikus "Tukuma straume" paredz atjaunot un uzturēt savas darbības ražošanas un pārdošanas apmērus iepriekšējā gada līmenī, kā arī intensīvi strādāt pie zīmolu "Dogo" un "Catto" ražotās barības izpētes un tirgus veicināšanas.

2014. gadā "Tukuma straume" strādāja ar 16,138 miljonu eiro apgrozījumu un 1,69 miljonu eiro peļņu.

"Tukuma straume" ir dibināta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljonu eiro.