11.07.2016 11:30

Augustā atkārtoti mēģinās izsolīt "Trasta komercbankas" īpašumus Rīgā un Ķekavā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Augustā atkārtoti mēģinās izsolīt "Trasta komercbankas" īpašumus Rīgā un Ķekavā ekrānšāviņš no www.tkb.lv

Augusta sākumā atkārtoti mēģinās izsolīt likvidējamās "Trasta komercbankas" īpašumus Rīgā un Ķekavā, aģentūra BNS uzzināja bankas Likvidatora birojā. Attiecīgos īpašumus izsolēs piedāvāja jau 7. jūlijā, taču izsolēm nepieteicās neviens pretendents.

Bija plānots izsolīt zemesgabalu ar industriālo apbūvi kopā ar kustamo mantu Rīgā, Ventspils ielā 26, kura sākumcena bija 897,7 tūkstoši eiro, kā arī trīs zemesgabalu domājamās daļas Rīgā, Imantā. Īpašumi atrodas Rīgā, Kurzemes prospektā bez numura, Kurzemes prospektā 164 un Jūrmalas gatvē 97. Zemesgabalu daļa tiek izmantota blakus esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalma vajadzībām. Īpašuma sākumcena bija 98,7 tūkstoši eiro.


Tāpat bija plānots izsolīt zemesgabalu "Ķiršziedi" Ķekavā. Nekustamo īpašumu veido astoņas zemes vienības ar kopējo platību 11 762 kvadrātmetri. Nekustamā īpašuma sākumcena bija 105 tūkstoši eiro.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016. gada 4. marta anulējusi " Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

"Trasta komercbanku" par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina šā gada 14. martā.

Pēc aktīvu apmēra un arī piesaistīto noguldījumu apmēra "Trasta komercbanka" 2015. gada beigās bija 14. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.