17.06.2016 18:30

"Mārupes siltumnīcas" ieguldīs 1,9 miljonus eiro stikla siltumnīcas pārbūvē

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mārupes siltumnīcas" ieguldīs 1,9 miljonus eiro stikla siltumnīcas pārbūvē arhīvs

Dārzeņu audzētājs "Mārupes siltumnīcas" ieguldīs 1,875 miljonus eiro stikla siltumnīcas pārbūvē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta realizācijai bija izsludināts iepirkums, kurā starp trim pretendentiem uzvarēja Latvijas kompānija "Goldingen Invest". Projekta ietvaros iecerēts veikt stikla siltumnīcas pārbūves otrās kārtas būvdarbus 5,7 tūkstošu kvadrātmetru platībā, kā arī piegādāt un uzstādīt siltumnīcas tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu, ievadīt to darba režīmā, apmācīt personālu, kā arī nodot būvi ekspluatācijā.


Projektu plānots īstenot līdz 2017. gada 30. decembrim Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" ietvaros.

Aģentūra BNS jau šogad vēstīja, ka "Mārupes siltumnīcas" ar bankas "Citadele" līdzfinansējumu ir investējis 2,2 miljonus eiro, lai Mārupē sāktu audzēt gurķus ziemas mēnešos.

2014. gadā "Mārupes siltumnīcas" strādāja ar 8,106 miljonu eiro apgrozījumu un 534 tūkstošu eiro peļņu. Savukārt kompānijas 2015.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

"Mārupes siltumnīcas" ir kompānijas "Sabiedrība Mārupe" meitasuzņēmums, un tās pamatkapitāls ir 7,437 miljoni eiro. "Mārupes siltumnīcas" dārzeņu produkciju uzņēmums realizē kooperatīvam "Baltijas dārzeņi". "Mārupes siltumnīcu" darbības veids ir segto platību dārzeņu ražošana.