13.06.2016 14:16

Aptur reņģu zveju Rīgas jūras līča Dienvidu rajona piekrastes ūdeņos

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptur reņģu zveju Rīgas jūras līča Dienvidu rajona piekrastes ūdeņos arhīvs

Apturēta reņģu zveja Rīgas jūras līča Dienvidu rajona piekrastes ūdeņos, ņemot vērā, ka šā gada reņģu nozvejas kvota stāvvadu zvejā šajā rajonā ir pilnībā izmantota, aģentūrai BNS pavēstīja Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministrijā informēja, ka šogad zvejai Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos bija noteiktas 2705 tonnas reņģu zvejas iespējas, no kurām 949 tonnas - Dienvidu ģeogrāfiskajam rajonam - Saulkrastu novadam, Carnikavas novadam, Rīgas pilsētai un Jūrmalas pilsētai. Tā kā reņģu nozveja Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos Dienvidu ģeogrāfiskajā rajonā šogad 7. jūnijā sasniedza 945 tonnas, attiecīgajā zvejas rajonā reņģu zveja ar stāvvadiem šogad apturēta, lai noteiktais nozvejas apmērs netiktu pārsniegts.


"Reņģu zveju pēc kvotas izpildes Rīgas līča piekrastē nepieciešams apturēt, lai nenotiktu šīs sugas pārzvejošana, kas varētu novest pie reņģu nozvejas limitu samazināšanas Rīgas jūras līcī turpmākajos gados. Neapturot reņģu zveju Rīgas līča piekrastes ūdeņos, nozvejas kvota pārzvejas apjomā būtu nākamajā gadā jāsamazina ne tikai piekrastes zvejniekiem, bet arī zvejniekiem, kas zvejo aiz piekrastes ūdeņiem," skaidroja ZM.

Tāpat ministrijā norādīja, ka arī Austrumu un Rietumu ģeogrāfiskajā rajonā piekrastes zvejnieki veiksmīgi veic reņģu stāvvadu zveju un līdz reņģu stāvvadu zvejas aktīvās sezonas beigām centīsies apgūt visu tiem noteikto nozvejas apmēru.

Lēmums par zvejas ar stāvvadiem apturēšanu Rīgas jūras līča piekrastē stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".