04.06.2016 10:16

"Getliņi EKO" apgrozījums pērn pieaug par 9,9%

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Getliņi EKO" apgrozījums pērn pieaug par 9,9% arhīvs

Stopiņu novada atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs un kultūraugu audzētājs "Getliņi EKO" pērn strādāja ar 13,087 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,9% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 1,8 reizes - līdz 27,9 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā "Getliņi EKO" aktīvi strādāja pie ieņēmumu palielināšanas gan atkritumu pieņemšanas, gan enerģētikas jomās. Pagājušajā gadā kompānijas apgrozījums no pamatdarbības, atkritumu deponēšanas palielinājās par 17%, savukārt ieņēmumi no elektroenerģijas pārdošanas samazinājās par 17%, kas saistīts ar izmaiņām valsts atbalsta apmērā par elektroenerģijas ražošanu.


Tāpat pagājušajā gadā kompānija veiksmīgi turpināja biogāzes ieguvi, iegūstot 14,937 miljonus kubikmetru biogāzes un saražojot 33,718 miljonus kilovatstundu elektroenerģijas, kuras lielāko daļu pārdeva uzņēmumam "Latvenergo". "Pēc saražotā apmēra 2015.gads bijis viens no veiksmīgākajiem biogāzes savākšanas un elektroenerģijas ražošanas ziņā," norāda kompānijas vadība.

Pērn uzņēmums investēja ikdienas atkritumu deponēšanas procesa nodrošināšanā, kā arī atkritumu mitrināšanas sistēmas bioenerģijas šūnās.

Tāpat pērn turpināja darboties uzņēmuma siltumnīcu komplekss, nodrošinot efektīvu energoblokā saražotā siltuma izmantošanu, kā arī dārzeņu ražošanu. Ieņēmumi no dārzeņu ražošanas pērn pieauga par 89%.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014.gadā "Getliņi EKO" strādāja 11,903 miljonu eiro apgrozījumu un 15,4 tūkstošu eiro peļņu.

"Getliņi EKO" apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu "Getliņi" Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.