12.04.2016 17:04

Vācijas "Rettenmeier" iegādājas "Ikea Industry Latvia" kokzāģētavu Inčukalnā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vācijas "Rettenmeier" iegādājas "Ikea Industry Latvia" kokzāģētavu Inčukalnā arhīvs

Vācijas zāģmateriālu ražotāja "Rettenmeier" grupa iegādājusies kokapstrādes uzņēmuma "Ikea Industry Latvia" piederošo kokzāģētavu Inčukalnā, pavēstīja grupā ietilpstošā "Rettenmeier Baltic Timber" valdes loceklis Rolands Rimicāns.

Viņš skaidroja, ka "Ikea Industry Latvia" kokzāģētavas pārstrādes jauda ir 330 tūkstoši kubikmetru priedes zāģbaļķu gadā, un ar šo darījumu "Rettenmeier" grupa iecerējusi palielināt kopējo zāģēšanas kapacitāti no 2,5 miljoniem kubikmetru uz 2,83 miljoniem kubikmetru.


Kokzāģētava atrodas vienā teritorijā ar "Rettenmeier Baltic Timber", bet uzņēmuma 215 darbinieki darbu kompānijā turpinās.

Pēc Rimicāna teiktā, "Ikea Industry Latvia" kokzāģētavai Inčukalnā ir 150 tūkstoši kubikmetru gadā žāvēšanas jauda, uzņēmumā ietilpst arī līmēto masīvkoka plātņu ražotne ar jaudu 10 tūkstoši kubikmetru gadā.

Vienlaikus līdz ar darījumu arī "Rettenmeier" un "Ikea Industry Latvia" kopuzņēmums "Inčukalns Timber" pāries "Rettenmeier" īpašumā. "Inčukalns Timber" ir mežizstrādes uzņēmums un nodarbina 49 darbiniekus.

Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai "Rettenmeier Baltic Timber" ir dibināts 1994.gadā un tas nodarbojas ar kokapstrādi, kokapstrādes produktu eksportu un mēbeļu sastāvdaļu ražošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,881 miljons eiro.