11.04.2016 11:25

Dārzeņu audzētāja "Ezerkauliņi" apgrozījums pērn sarūk par 11%; peļņa - 7,1 tūkstotis eiro

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dārzeņu audzētāja "Ezerkauliņi" apgrozījums pērn sarūk par 11%; peļņa - 7,1 tūkstotis eiro www.darzeni.lv

Dārzeņu audzētājs "Ezerkauliņi" pagājušajā gadā strādāja ar 1,184 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 33,2% - līdz 7,1 tūkstotim eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Ezerkauliņu" valdes priekšsēdētājs Kaspars Brunovskis aģentūrai BNS teica, ka kopš pagājušā gada "Ezerkauliņi" kā zemnieku saimniecība ir palikusi pie viena uzņēmējdarbības veida - nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un ražošanu ir nodevusi kompānijai "Ķeizarsils", kas turpmāk audzēs dārzeņus, daudziem produktiem saglabājot preču zīmi "Ezerkauliņi".


"Zemnieku saimniecība mūsu skatījumā nav ilgtspējīga [juridiskā forma]. Savukārt pāriet no zemnieku saimniecības uz SIA ir ļoti smagnējs pasākums - ja varētu pāriet no zemnieku saimniecības uz SIA, mēs to darītu. Taču tā kā ir jāmaina ļoti daudz dažādu dokumentu, kas ir saistīti ar ražošanu, licences atļauju un visu pārējo, mēs izlēmām par labu tam[, ka produkciju ražo cita juridiskā forma]," teica Brunovskis.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts - tā kā 2015.gadā darbaspēka nodokļu likmes būtiski nemainījās uzņēmums neatsāka audzēt tās dārzeņu kultūras, kur nepieciešams roku darbs, jo lauksaimniecības nozarē Latvijā individuālajā piemājas saimniecībā ražotajai produkcijai ir atšķirīgs nodokļu slogs.

2016.gadā kompānija turpina darbību lauksaimnieciskajā ražošanā - dārzeņkopībā un ar to saistītajā nekustamā īpašuma nodrošināšanā. Sagatavojot finanšu pārskatu, uzņēmuma vadība ir izvērtējusi kompānijas spēju turpināt darboties savā nozarē arī turpmāk. "Uzņēmuma finanšu pārskats sagatavots, pieņemot, ka uzņēmums turpinās savu darbību," norāda kompānijas vadība.

Vienlaikus "Ezerkauliņu" vadības ziņojumā teikts, ka kompānija savus attīstības pasākumus plāno sadarbībā ar kooperatīva "Baltijas dārzeņi" attīstības plānu.

2014. gadā "Ezerkauliņi" strādāja ar 1,332 miljonu eiro apgrozījumu un 10,6 tūkstošu eiro peļņu.

"Ezerkauliņi" ir dibināta 1997. gadā un tā pamatdarbības veids ir lauksaimnieciskā ražošana, atklātā lauka dārzeņu un citu lauksaimniecības kultūru audzēšana un ar to saistīto pakalpojumu nodrošināšanā. "Ezerkauliņu" vienīgais īpašnieks ir Kaspars Brunovskis.