03.03.2016 09:20

"Putnu fabrika "Ķekava"" šogad plāno palielināt ietekmi Baltijas tirgū

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Putnu fabrika "Ķekava"" šogad plāno palielināt ietekmi Baltijas tirgū foto.delfi.lv

Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs "Putnu fabrika "Ķekava"" šogad plāno strādāt pie tā, lai palielinātu ietekmi Baltijas tirgū, aģentūrai BNS pastāstīja kompānijas mārketinga vadītāja Maija Avota.

Viņa norādīja, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" šogad ir vairāki komerciāli mērķi, kas ir saistīti ar jaunu eksporta tirgu apguvi, taču tā kā plāni ir sākumā stadijā, uzņēmums vēl nav gatavs par tiem runāt. "Pērn vairāk orientējāmies uz Skandināvijas pusi, taču šogad plānots kārtīgāk apgūt Baltiju," sacīja Avota, piebilstot, ka uzņēmums ir lielākais putnu gaļas ražotājs Latvijā, taču ne kopējā Baltijas tirgū, līdz ar to Baltijā pastāv izaugsmes iespējas.


Avota sacīja, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" šajā finanšu gadā plāno kāpināt apgrozījumu un šogad iecerēts kāpināt arī kopējos pārdošanas apmērus. "Protams, ka plānojam pieaugumu, tas ir katra komerciāli veiksmīga uzņēmuma mērķis, bet konkrētus procentus es šobrīd nenosaukšu," sacīja Avota.

Viņa arī pastāstīja, ka uzņēmuma lielākie ārvalstu tirgi šobrīd ir Skandināvijas valstis - Zviedrija un Dānija, taču kompānija piegādā produkciju arī citām valstīm.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015. gada 30. jūnijam, strādāja ar 40,811 miljonu eiro apgrozījumu un 1,05 miljonu eiro peļņu.

"Putnu fabrika "Ķekava"", kas nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi, darbību sāka 1974. gadā. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apmēra no pašu audzētiem cāļiem. Kompānija ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus.