13.06.2012 16:05

Vēlme īrēt māju Mārupē un Babītē gandrīz četras reizes pārsniedz piedāvājumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Līdz ar vasaras iestāšanos ir aktivizējies privātmāju pieprasījums īrei Mārupē un Babītē, taču šajā sektorā valda piedāvājuma vakuums.

Pieprasījums trīs līdz četras reizes pārsniedz piedāvājumu, savukārt tirgū pārsvarā ir mājas, kas piedāvājumos reklamējas jau vairākus gadus, nav apdzīvotas un iekārtotas, informē "Arco Real Estate" Īres nodaļas vadītāja Līva Jaunozola.

Tā kā patlaban jaunu privātmāju būvniecība praktiski ir apstājusies, izņemot gadījumus, kad īpašnieks būvē sev, "Arco Real Estate" prognozē, ka arī nākamgad šis privātmāju īres sektors neattīstīsies un īres maksas kāps, jo vēl joprojām māju būvniecības izmaksas nav rentablas attiecībā pret potenciālo privātmājas īres maksu.

Situāciju tirgū varētu mainīt banku atņemto privātmāju īpašumu pabeigšana, labiekārtošana un izīrēšana, uzskata L. Jaunozola. Privātmāju īrnieks pārsvarā slēdz īres līgumu uz trīs līdz pieciem gadiem un vēlas īrēt šo īpašumu ilgtermiņā, tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ privātmāju piedāvājums ir tik neliels.

"Ņemot vērā, ka vasarā ir aktīva tūrisma sezona, ir novērots, ka tie īpašnieki, kas tomēr piekrīt izīrēt savus īpašumus ilgtermiņā no augusta un septembra, līdz šiem mēnešiem piedāvā savu dzīvokli īstermiņa īrei. Arī tas ir risinājums, kā vasaras sezonā nopelnīt dažreiz pat dubultu īres maksu, bet no septembra nodot to ilgtermiņa īrē ārvalstu studentiem," piebilda L. Jaunozola.