15.02.2016 09:37

"Olainfarm" jaunu uzņēmumu iegādē fokusējas uz Centrālo un Ziemeļeiropu

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas zāļu ražotājs "Olainfarm" jaunu uzņēmumu iegādē fokusējas uz Centrālo un Ziemeļeiropu, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" teica "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

"Mēs savu fokusu esam sašaurinājuši. Ja pirms gada tas bija gandrīz jebkur, tad šobrīd mēs esam fokusējušies uz Centrālo un Ziemeļeiropu. Tas ir ļoti pragmatisku apsvērumu dēļ. Kā rāda pieredze, bizness ir daudz vieglāk vadāms, ja tas nav tālāk kā viena avioreisa attālumā no Rīgas," teica Lapiņš.


Viņš norādīja, ka tāpat "Olainfarm" ir ieinteresēts Latvijas kompānijās.

"Mēs skatāmies arī uz Latviju. Ja parādīsies interesantas idejas, mēs tam esam gatavi, un patiesībā Latvijā ir ļoti daudz labu un perspektīvu uzņēmumu. Arī "Silvanols" un "Kiwi Cosmetics" sevi ir pierādījuši kā ļoti labi celmlauži savās jomās. Viņi ļoti labi ir attīstījušies līdz noteiktam līmenim, bet, lai ietu tālāk, vajag jau nedaudz citus finanšu resursus, kontaktus un iespējas. Un šādu uzņēmumu Latvijā ir pietiekami daudz. Tādēļ arī šeit joprojām ir uz ko paskatīties," atzina kompānijas valdes loceklis.

Lapiņš arī atzīmēja, ka primāri "Olainfarm" vērtē farmācijas uzņēmumu iegādi. "Bet vienlaikus mēs skatāmies arī uz jomām, kuras ir kaut kur blakus. Faktiski tas var būt jebkas, ko var pārdot aptiekās," teica Lapiņš.

Jau vēstīts, ka šogad janvārī "Olainfarm" parakstīja līgumu par eko kosmētikas ražotāja "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāldaļu iegādi.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.