12.02.2016 10:34

Asociācija: "Statoil" nosaukuma maiņa neietekmēs tā tirgus līdera pozīciju

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Degvielas tirgotāja "Statoil Fuel & Retail Latvia" ("Statoil") pilna servisa degvielas uzpildes staciju (DUS) nosaukuma maiņa no "Statoil" pret "Circle K" Latvijā neietekmēs tā tirgus līdera pozīciju.

Tā intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

"Domāju, ka nē, bet, protams, viņiem ar šo jautājumu būs jāstrādā un patērētāji jāinformē. Arī pēc Konkurences padomes datiem, "Statoil" pašlaik ir tirgus līderis un tādēļ nedomāju, ka nosaukuma maiņa īpaši ietekmēs viņu pozīcijas," sacīja Stirāns.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka ne velti "Statoil" pašlaik nopietni attīsta tieši savus veikalus. ""Neste Oil" strādā ar pilnīgi pretēju koncepciju, kur veikalu nav vispār. Pārējie sekotāji visi attīsta veikalu un kafejnīcu biznesu, bet es nedomāju, ka tagadējais "Statoil" klients tikai nosaukuma maiņas dēļ pāries pie citiem degvielas tirgotājiem. Citiem būs jāiegulda daudz lielāks darbs un līdzekļi, lai pārvilinātu "Statoil" klientus, nekā pašam "Statoil", lai tos noturētu," teica LDTA vadītājs.

Septembrī "Statoil Fuel & Retail" paziņoja par plāniem Eiropā pilna servisa DUS mainīt nosaukumu no "Statoil" pret "Circle K". Nosaukuma maiņu no "Statoil" pret "Circle K" Latvijā plānots sākt 2017.gadā.

"Statoil" komunikācijas konsultante Ieva Stūre aģentūrai BNS iepriekš pavēstīja, ka sākot ar 2016.gada maiju visās "Statoil" zīmola DUS Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa pret jauno, globālo "Circle K" zīmolu. "Jaunais ērtas iepirkšanās zīmols "Circle K" turpmāk aizstās esošos kompānijas "Couche-Tard" mazumtirdzniecības zīmolus "Mac's", "Circle K" un "Kangaroo Express" ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu "Statoil" Eiropā," norādīja Stūre.

Zīmola maiņu no "Statoil" pret "Circle K" Eiropā vadīs "Statoil Fuel & Retail" izpilddirektors Jakobs Šrams. Plānots, ka pirmās degvielas uzpildes stacijas Eiropā, kurās tiks ieviestas pārmaiņas, būs Norvēģijā un Zviedrijā.

"Circle K" ir viens no lielākajiem kompānijas "Couche-Tard" zīmoliem, un ir nosaukums tūkstošiem veikalu un degvielas uzpildes staciju 14 valstīs. "Couche-Tard" ir vadošais Kanādas ērtas iepirkšanās segmenta mazumtirgotājs.

LDTA ir sabiedriska organizācija, kas Latvijā apvieno juridiskas un fiziskas personas, lai veicinātu degvielas un citu naftas produktu tirdzniecības attīstību, kā arī veiktu citu statūtos minētu kopīgo darbību.