08.02.2016 13:45

Jūrmalas "Vakanču gadatirgus" aicina pieteikties darba devējus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas "Vakanču gadatirgus" aicina pieteikties darba devējus foto.delfi.lv

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina darba devējus pieteikties "Vakanču gadatirgum", kas norisināsies 10. martā Kauguru kultūras namā. Aicināti tiek uzņēmumi un iestādes, kas darbojas Jūrmalā un tās tuvākajā apkārtnē, piedāvāt vakances gan pastāvīgam darbam, gan vasaras sezonas laikā dažādās jomās.

Ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, uzņēmēju un apmeklētāju lielo atsaucību, kad vairāk nekā pusei no piedāvātajām 300 brīvajām darbavietām tika atrasti darbinieki, Jūrmalas pilsētas dome atkārtoti organizē "Vakanču gadatirgu". Kā skaidroja pašvaldībā, darba devēji varēs piedāvāt brīvās vakances savā uzņēmumā, darba meklētājiem būs iespēja atrast darbu, savukārt Nodarbinātības valsts aģentūras speciālisti sniegs informāciju par aģentūras piedāvātajiem pakalpojumiem.


Darba devējiem dalībai "Vakanču gadatirgū" pašvaldība nodrošinās darba galdu, reklāmas stendu, kas būs noformēts ar uzņēmuma nosaukumu, identifikācijas galda kartes un elektrības pieslēgumu, lai nepieciešamības gadījumā varētu prezentēt savu uzņēmumu uz lielā ekrāna.

Pagājušā gada pieredze rāda, ka brīvas amata vietas daļā uzņēmumu ir gan medicīnas, viesnīcu biznesa un tūrisma, celtniecības, tirdzniecības, izglītības, transporta, informācijas tehnoloģiju un citu jomu speciālistiem. Darba devējiem Jūrmalas apkārtnē vajadzīgi arī kafejnīcu vadītāji, viesmīļi, pavāri un sezonas darbinieki dažādiem darbiem.

Turpretī būvniecības nozarē darba meklētāju ar atbilstošām prasmēm ir daudz, un visiem vieta neatrodas. "Vakanču gadatirgū 2015", piemēram, būvniecības uzņēmuma SIA "Easy Building" visām piedāvātajām vakancēm atsaucība bijusi liela, un lielākajai daļai amata vietu darbinieki tika atrasti.

Jūrmalas pilsētas dome aicina uzņēmējus pieteikties pasākumam līdz 23. februārim, nosūtot e-pastu Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Stratēģiskās un biznesa nodaļas ekspertei stratēģiskās plānošanas jautājumos Ievai Peimanei Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Pieteikuma anketa pieejama vietnē www.jurmala.lv.

"Vakanču gadatirgu 2015" pirmo reizi organizēja Jūrmalas pilsētas dome, iepriekš līdzīgs pasākums norisinājās 2013. gadā, kad to rīkoja Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldību.

Iepriekš:

Jūrmalas vakanču gadatirgū pusei brīvo darbavietu atrod darbiniekus