21.01.2016 14:04

Babītes novada uzņēmumam "Orkla Foods Latvija" pērn veicies eksporta tirgos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novada uzņēmumam "Orkla Foods Latvija" pērn veicies eksporta tirgos www.spilva.lv

Viens no lielākajiem Babītes novada uzņēmumiem – augļu un dārzeņu pārstrādātājs "Orkla Foods Latvija" (iepriekš "Spilva") pērn eksportējis par 20,7% vairāk produktu, nekā gadu iepriekš, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja kompānijā.


Tostarp straujākais eksporta apmēru pieaugums bijis Čehijā, uz kurieni uzņēmums sācis eksportēt pērn. Savukārt eksporta apmēri uz Lielbritāniju pieauga 2,2 reizes, bet uz Dāniju - par 46,3%.

Vienlaikus lielākais eksporta tirgus ir Čehija, uz kurieni pērn aizvesti 24,8% no visas kopējam eksporta tirgum saražotās produkcijas, Igaunija - 24,2%, Krievija - 10,9%, Lietuva - 10,1% un Lielbritānija - 9,7%.

Kopumā pērn "Spilvas" produkcija eksportēta uz tādām valstīm kā Čehija, Dānija, Igaunija, Izraēla, Īrija, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Norvēģija, Somija, Ukraina, Ungārija, Vācija un Zviedrija.

"Pieprasījums pēc konkrētiem produktiem eksporta tirgos atšķiras. Piemēram, majonēzes kategorijas pieaugums galvenokārt veidojies, uzsākot ražošanu Čehijas tirgum. Bet "Spilvas" produkcijas eksporta pieaugums Dānijā un Igaunijā ir veidojies, pateicoties salātu mērcīšu pārdošanas apjoma pieaugumam šajās valstīs.

2015.gadā uzsākts "Spilvas" Premium salātu mērču eksports uz Dāniju. Šajā tirgū esam strādājuši jau iepriekš, un Ziemeļvalstīm raksturīgie ēšanas ieradumi mums nav sveši. Dāņi, līdzīgi kā zviedri un norvēģi, novērtē salātu mērces, kas ir saldākas, nekā Latvijā ierasts, bet majonēzes Ziemeļvalstīs pieprasa skābākas, nekā pie mums," skaidroja "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

"Orkla Foods Latvija" viens no lielākajiem augļu un dārzeņu pārstrādātājiem Latvijā. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Procordia Food", kas ietilpst Skandināvijas pārtikas koncernā "Orkla".

Kā liecina uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft", pagājušajā gadā "Orkla Foods Latvija" strādāja ar 21,584 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa salīdzinājumā ar 2013. gada rezultātiem palielinājās par 21% un ir 1,392 miljoni eiro.