17.01.2016 16:25

Jūrmalas restorānu "36. līnija" atzīst par septīto labāko restorānu Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 Jūrmalas restorānu "36. līnija" atzīst par septīto labāko restorānu Latvijā Delfi.foto.lv

Pieaicinot šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā. Šogad pirmo reizi labāko desmit restorānu sarakstā iekļuvis arī kāds Pierīgas restorāns, proti, šefpavāra Laura Aleksejeva slavenais Jūrmalas restorāns "36. līnija".

 

Šis ir pirmais gads, kad kāds no Pierīgas restorāniem ir ierindojies starp desmit novērtētākajiem restorāniem visā Latvijā, jo līdz šim konkursā "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" trīs gadu pēc kārtas desmit pirmās vietas ieņēma tikai Rīgas restorāni. Šoreiz slavenais Jūrmalas restorāns "36. līnija" ierindots augstajā septītajā vietā.

Jāatzīst, ka šajā konkursā labākie restorāni tiek noteikti atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru.

Bet pēc tam iegūtos rezultātu apkopo starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no ārvalstīm, piemēram, Michelin restorāna "Fruhsammer" šefpavāre no Vācijas un Pasaules šefpavāru asociācijas viceprezidents no Zviedrijas.

Vienlaikus jāpiebilst, ka tie restorāni, kas šajā konkursā tiek vērtēti, paši nemaz par to nenojauš. Proti, restorāna personāls, nezina, ne kurš īsti tas vērtētājs bijis, ne arī to, ko viņš ēda.

Šogad konkursā "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" jau atkal pirmo vietu ieguva Mārtiņa Rītiņa restorāns "Vincents", aiz sevis atstājot Māra Jansona vadīto restorānu "Bibliotēka No. 1 restorāns", bet godpilno trešo vietu ieņem restorāns "Muusu", kas atrodas Vecrīgā. Savukārt Mālpils muižas restorāns, kas pērn šajā konkursā ieņēma godpilno vienpadsmito vietu, šoreiz nav iekļuvis 30 labāko Latvijas restorānu sarakstā.