28.12.2015 16:36

Nekustamo īpašumu attīstītājs Babītē: nākamgad zemes un mājokļu cenas turpinās augt

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nekustamo īpašumu attīstītājs Babītē: nākamgad zemes un mājokļu cenas turpinās augt publicitātes

Nākamgad nekustamā īpašuma cenas turpinās augt, prognozēja nekustamā īpašuma attīstītāja "Saliena Development" valdes priekšsēdētājs Maikls Džeimss Makarovs, kura vadītā kompānija būvē privāmāju ciematu Babītē.

Pēc Makarova teiktā, neskatoties uz šā gada sākumā piedzīvoto darījumu kritumu tirgū, šogad otrajā pusgadā arvien vairāk novērojama nekustamo īpašumu tirgus stabilizēšanās un augšupeja, ko daļēji veicinājusi vietējo iedzīvotāju aktivitātes pieaugums.


Savukārt iedzīvotāju aktivitātes pieaugumu, sekmējusi gan labvēlīgāka un aktīvāka banku kreditēšanas politika, gan arī vietējo iedzīvotāju pirktspējas pieaugums un uzticēšanās savai nākotnes finanšu stabilitātei. "Jāuzsver, ka pozitīvas pārmaiņas tieši ir novērojamas jauno projektu segmentā, kas kļuvis vietējiem iedzīvotājiem pievilcīgāks, vērtējot to kā ilgtermiņa investīciju un iespēju būtiski uzlabot līdzšinējos dzīves apstākļus," sacīja Makarovs.

Komentējot 2015. gadu, Makarovs norādīja, ka tas bijis pārbaudījumiem bagāts, ko tiešā vai pastarpinātā veidā ietekmēja un vēl nākamos gadus ietekmēs nepārdomāti valdības lēmumi un arī notikumi pasaulē.

"Kā piemēru varam minēt gada sākumā valdības diskusijas par nolikto atslēgu principa piemērošanu hipotekāro kredītu ņēmējiem, kas uz laiku "iesaldēja" banku kreditēšanu un būtiski ietekmēja nekustamo īpašumu tirgus aktivitātes. Lēmums par nolikto atslēgu principu pēc brīvprātības principa "atdzīvināja" banku kreditēšanas politiku, pat sasniedzot daudz lielāku aktivitāti tirgū nekā pirms tam. Tiesa, nepārdomātās izmaiņas likumdošanā par imigrācijas politiku kopā ar ģeopolitisko situāciju izraisīja pilnīgu nerezidentu intereses zudumu," klāstīja Makarovs.

"Saliena Development" valdes priekšsēdētājs prognozēja, nākamgad turpināsies šā gada pozitīvās tendences un nekustamā īpašuma cenas augs, tostarp nekustamā īpašuma tirgus lielā mērā fokusēsies uz vietējo iedzīvotāju prasībām un banku politika kļūs vēl atvērtāka, un tā, sīvās konkurences ietekmē, piedāvās jaunus kreditēšanas produktus un pietiekami motivējošus nosacījumus.