14.12.2015 15:25

Saskaņotas Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijas tehniskā projekta izmaksas; summu neatklāj

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saskaņotas Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijas tehniskā projekta izmaksas; summu neatklāj Ieva Karlsberga

Uzņēmums "Rem Pro" un Ķemeru sanatorijas īpašnieks saskaņojis tehniskā projekta izstrādes izmaksas ēkas rekonstrukcijai, pastāstīja Ķemeru sanatorijas īpašnieka "Park Hotel Ķemeri" pārstāvis Andrejs Danengiršs.

Viņš pauda cerību, ka saskaņotās izmaksas laika gaitā paliks nemainīgas, bet precīzu to apmēru atteicās izpaust. "Saskaņā ar mūsu iekšējiem uzņēmuma noteikumiem šāda informācija nevar būt izpausta ārpus," sacīja Danengiršs.


Tostarp viņš norādīja, ka vēl joprojām sanatorijā notiek ieziemošanas darbi, kuri tikšot pabeigti līdz Ziemassvētkiem.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka "Rem Pro" uzvarēja konkursā par Ķemeru sanatorijas tehniskā projekta izstrādi ēkas rekonstrukcijai. Konkursam bija pieteikušies 12 pretendenti. Iepriekš Danengiršs aģentūrai BNS norādīja, ka Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijā plānots investēt aptuveni 17 miljonus eiro.

"Rem Pro" Komercreģistrā iegrāmatots 2007. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro, un tas pieder divām Latvijas privātpersonām - Jurijam Sabanskim un Mihailam Rjabokonam.

Tāpat vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis 16.oktobrī tikās ar Danengiršu, lai pārrunātu Ķemeru sanatorijas atjaunošanas darbu faktisko situāciju un laika grafiku viesnīcas un kūrortpoliklīnikas atjaunošanai.

"Pēc pārstāvja teiktā, sanatorijas pārvaldītājs "Heliopark Hotels&Resorts" plāno veikt Ķemeru sanatorijas rekonstrukciju, iekārtojot tur pieczvaigžņu ārstniecisko kūrvietu ar 123 istabām. Bez pašas 15 tūkstošu kvadrātmetru sanatorijas ēkas šeit atradīsies termāla klīnika, hlorīda-sulfātu, nātrija-kalcija-magnija minerālūdens dzeršanas avoti, ūdensdziedniecības kabineti, baseini ar parasto un minerālo ūdeni un daudzas citas rekreācijas iespējas," iepriekš informēja Jūrmalas pilsētas dome Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile.

Viņa piebilda, ka viesnīcas atklāšana klimatiskajā un balneoloģiskajā kūrortā tiek plānota 2017. gada beigās. Galvenais uzsvars Jūrmalas kūrortviesnīcas darbībā tiks likts uz veselības atjaunošanas attīstību.

Ziņots arī, ka 2015. gada 3. februārī maksātnespējīgās kompānijas "Ominasis Latvia" kreditori apstiprināja Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošanu "Ominasis Latvia" nodrošinātajam kreditoram "Arhiidea" par 2,86 miljoniem eiro, taču "Arhiidea" savas prasījuma tiesības vēlāk cedēja kompānijai "Park Hotel Ķemeri".

Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas " Ķemeri " kompleksa īpašnieka "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesu. "Ominasis Latvia" pieder vairāki īpašumi Jūrmalā, tostarp arī sanatorija "Ķemeri".