07.12.2015 16:14

Lai uzlabotu biznesa vidi, arī Ropažu novada uzņēmēji nodibinājuši biedrību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai uzlabotu biznesa vidi, arī Ropažu novada uzņēmēji nodibinājuši biedrību publicitātes

Līdzīgi kā citviet Pierīgā, arī Ropažos uzņēmēji nodibinājuši biedrību. Plānots, ka biedrība pievērsīsies uzņēmējiem svarīgu jautājumu risināšanai sadarbībā ar pašvaldību. Tāpat tā kalpos kā pieredzes apmaiņas centrs uzņēmējiem un centīsies popularizēt novadā radītās preces un pakalpojumus.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja "Sporta kompleksa 333" vadītāja Nellija Šlēgelmilha, kas vienlaikus ir arī nupat dibinātās Ropažu uzņēmēju biedrības valdes locekle, jaunā biedrība tikusi nodibināta novembra nogalē.

Plānots, ka biedrība apzinās novada uzņēmējus un izvaicās viņus par biznesa vidi novadā un meklēs kopīgus risinājumus tam, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi Ropažos. Tiks izveidota arī datu bāze par Ropažu novada uzņēmējiem, lai ikvienam vispirms būtu iespēja pēc pakalpojumiem un precēm vērsties pie novadniekiem. Tāpat uzņēmēji iecerējuši arī sadarboties ar pašvaldību un kļūt par pilnvērtīgu un aktīvu organizācijas "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" biedru.

"Pavisam nesen "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" izveidoja atsevišķu padomi "Pierīgas uzņēmēju padome". Un tas nozīmē, ka arī Ropažu novada uzņēmējiem būs iespējas plašāk paust savu viedokli, informēt par savām vajadzībām un piedāvāt risinājumus. Vienlaikus biedrība kalpos arī kā pieredzes apmaiņas centrs uzņēmējiem, kur varēs iegūt zināšanas, informāciju, uzzināt par citu novadu uzņēmēju veiksmes stāstiem un citām aktuālām tēmām, tai skaitā par līdzfinansējuma piesaisti," norāda N. Šlēgelmilha.

Kopumā Ropažu novada uzņēmēju biedrībā iesaistījušies deviņi novada komersanti, piemēram, "Sporta komplekss 333", SIA "RB Dizains", SIA "Peruza" un daudzi citi. Ropažu novada uzņēmēju biedrība ir desmitā šāda tipa biedrība Latvijā, kas tikusi dibināta pēdējo gadu laikā.