04.12.2015 13:12

Ādažu uzņēmēji saņem Eksporta un inovācijas balvas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Trīs Ādažu novada uzņēmumi saņēmuši apbalvojumus Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva", portāls "Apriņķis.lv" uzzināja pašvaldībā.

Šogad šajā konkursā vislabāk veicies Ādažu novada uzņēmumam SIA "D Dupleks", kas nodarbojas ar ieroču un munīcijas ražošanu un tirdzniecību. Šis uzņēmums kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā šogad ieguvis pirmo vietu.

Tāpat šajā paša kategorijā pie atzinības tika arī plastmasas būvelementu ražotājs SIA "Rotons". Savukārt kategorijā "Importa aizstājējprodukts" trešo vietu izcīnīja uzņēmuma SIA "Lat Eko Food", kas Ādažos ražo mazuļiem domātos biezenīšus "Rūdolfs".

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" šogad norisinājās jau vienpadsmito reizi. Tā mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, kā arī inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē.

Kopumā šogad konkursā no 104 pieteiktajiem uzņēmumiem finālā iekļuva 32. Galveno balvu jeb titulu "Eksporta čempions" šogad saņēma Rīgas Stradiņa universitāte.