02.12.2015 15:04

Par Ikšķilē darināto bērzu sulu vīnu ir interese Ukrainā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Ikšķilē darināto bērzu sulu vīnu ir interese Ukrainā www.sula.lv

Ukrainā ir interese par Ikšķiles novada uzņēmuma SIA "Sula" no bērzu sulām gatavoto vīnu, aģentūrai BNS pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Linards Liberts.

"Interesenti ir no ļoti daudz un dažādām valstīm, nesen mums pat zvanīja no Ukrainas, teica, ka atbraukšot paskatīties. Prasīja, vai tirgojam [bērzu sulas vīnu] Kijevā, es teicu, ka, nē, Kijevā nepārdodam. Viņi teica - varbūt mēģinās, bet, vai tas rezultēsies, nav zināms," sacīja Liberts.

Tostarp viņš minēja, ka bērzu sulas vīnam ir eksporta potenciāls Austrumu valstīs - Krievijā, Ukrainā, kur bērzu sulas jau pazīst, tāpēc cilvēki ir atvērtāki šāda veida produktiem. Savukārt bērzu sulām lielāks eksporta potenciāls ir Eiropā, kur bērzu sulas ir mazāk pazīstamas, līdz ar to potenciālie pircēji ir no sākuma jāiepazīstina ar pamatproduktu."Viņiem "Eiropā" ir vieglāk iestāstīt, ka bērzu sula pati par sevi ir veselīgs produkts. No bērzu sulām gatavots alkohols viņiem ir ļoti neliels nišas produkts, ja nu kādu interesē," sacīja Liberts.

"Sulas" apgrozījums 2014. gadā bija 83,8 tūkstoši eiro, savukārt peļņa - 11,7 tūkstoši eiro, liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Uzņēmums dibināts 2011. gada martā un nodarbojas ar bērzu sulu, vīnu, dzirkstošo vīnu un bērzu sulas sīrupu ražošanu un tirdzniecību. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Jānis Liberts, un tās pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2,8 tūkstoši eiro).