16.11.2015 11:20

Mārupē atklāta SIA "Polipaks NT" jaunā ražotne un loģistikas komplekss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē atklāta SIA "Polipaks NT" jaunā ražotne un loģistikas komplekss Mārupes pašvaldība

Mārupes novadā atklāta Baltijā lielākā iepakojuma ražotāja SIA "Polipaks NT" jaunā, mūsdienīgā ražotne un loģistikas komplekss. Pateicoties tai, uzņēmumam izdosies dubultot ražošanas apmērus un iekarot eksporta tirgus, portāls "Apriņķis" uzzināja Mārupes pašvaldībā.

Jaunā kompleksa platība ir 35 tūkstoši kvadrātmetru. Bet rūpnīcas galvenā inovācija ir unikālā deviņu slāņu ekstrūzijas (materiāla veidošana, izspiežot to caur spiedveidni) barjerplēves izgatavošanas līnija. Latvijā šai tehnoloģijai nav analogu.

Kopējās investīcijas šajā projektā, kura īstenošanai uzņēmums veltīja četrus gadus, sasniedz 29,5 miljonus eiro, no tiem 4,27 miljoni eiro ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējums Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros. Savukārt no Norvēģijas finanšu instrumenta atbalsts programmas "Inovācijas "zaļās" ražošanas jomā" tika gūts atbalsts 0,29 miljonu eiro apmērā.

Kā informē SIA "Polipaks NT" valdes priekšsēdētājs Andrejs Kologrejevs, šī rūpnieciskā projekta īstenošana, kas ir viens no lielākajiem projektiem mūsu valstī pēdējo gadu laikā, ļaus uzņēmumu grupai "Polipaks" dubultot ražotās produkcijas apmērus, palielinot eksporta no 60% līdz 90% no kopējā saražotā produkcijas apmēra, izveidojot vairākus desmitus jaunu darbvietu kvalificētiem speciālistiem.

Jaunajai ražotnei paredzēta ievērojama jauda, piemēram, laminēšanas iekārta spēs stundā izgatavot aptuveni 0,5 miljonus biezpiena sieriņa "Kārums" iepakojumu – šāds apjoms 2013. gadā kopumā tika pārdots viena no Latvijas lielo tirdzniecības tīklu veikalos. Savukārt visas jaunās rūpnīcas iekārtas kopā var saražot vairāk nekā 35 miljonus maizes iepakojumu mēnesī, kas pārsniedz Latvijas mēneša patēriņu trīs reizes.

Plānots, ka lielākie uzņēmuma klienti Latvijā būs “Rīgas piena kombināts”, “Rīgas piensaimnieks”, “Laima” un citi pārtikas ražotāji, bet pati lielākā produkcijas daļa tiks eksportēta gan uz Baltijas valstu un Krievijas tirgiem, gan arī uz Skandināviju un Lielbritāniju.

SIA "Polipaks" ir ražošanas un tirdzniecības uzņēmums, kas savu darbību sāka 1996. gadā un specializējas iepakojumu materiālu ražošanā un tirdzniecībā. Uzņēmums ražo plastikāta maisiņus, kā arī cita veida iepakojumu. SIA "Polipaks" vienīgais īpašnieks ir Andrejs Kologrejevs.

Jāatgādina, ka Mārupē pagājušā gada beigās ekspluatācijā tika nodota SIA "Polipaks" meitas uzņēmuma "Polipaks NT" jaunā ražotne ar vairākām noliktavu ēkām. Šī ražošanas un noliktavu kompleksa izveidē tika investēti 28,5 miljoni eiro, tādejādi uzņēmuma ražotne kļūst par Baltijas reģionā modernāko.

Iepriekš:

Viens no lielākajiem Mārupes novada uzņēmumiem SIA Polipaks pērn strādāja ar 25,045 miljonu eiro apgrozījumu

Polipaks NT lūgs pavirzīt Rail Baltica līniju nedaudz tālāk no uzņēmuma ražotnes Mārupē

FOTO: Dzelzceļa līnijas Rail Baltica izbūves dēļ apdraudēta Mārupes uzņēmēju attīstība

Mārupē par teju 30 miljoniem būvē Baltijā modernāko iepakojumu ražošanas un noliktavu kompleksu