13.11.2015 13:46

Ķekavas uzņēmums "Melnā kafija" aizvadītajā finanšu gadā strādājis ar zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Baltijā lielākais kafijas ražotājs SIA "Melnā kafija", kas savu mājvietu ir radis Ķekavas novadā, aizvadītajā finanšu gadā strādāja ar 14,648 miljonu eiro apgrozījumu un 148 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem. Šogad uzņēmums iecerējis pievērsties zīmola attīstībai Latvijas un eksporta tirgos.

Informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka pērn kafijas ražotāja apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada rezultātiem, pieaudzis par 10,8% un ir 14,648 miljoni eiro. Tāpat kompānijas finanšu rezultāti parāda, ka, pretēji 442,4 tūkstošu eiro peļņai iepriekš, aizvadītajā finanšu gadā strādāts ar 148 tūkstošus eiro lieliem zaudējumiem.

Uzņēmuma vadība norāda, ka peļņu šogad nav izdevies iegūt saistībā ar izejvielu cenu izmaiņām kafijas tirgū, proti, strauji svārstījušās zaļo pupiņu cenas. Tāpat peļņas rādītājus ietekmēja arī investīcijas ražošanas telpās, produktu mārketingā un jaunu tirgu attīstībā.

Savukārt nākamajā finanšu gadā SIA "Melnā kafija" plāno attīstīt "Melna Coffee" zīmola tirdzniecību gan Latvijas, gan eksporta tirgos. Tāpat iecerēts attīstīt arī "Lofbergs Lila" tirdzniecības vadību Krievijā un Baltkrievijā.

Vienlaikus kompānijas vadība arī atzīmē, ka uzlabota kvalitāte un jauns dizains "Melna Coffee" zīmolam dos jaunas attīstības iespējas. Uzņēmums turpinās uzlabot darbību, piedaloties vides un ilgtspējas attīstības projektos.

Kafijas ražotājs SIA "Melnā kafija" nozarē darbojas kopš 1996. gada, nodarbojoties ar kafijas pupiņu un maltās kafijas ražošanu, iepakošanu un pārdošanu. Uzņēmumā strādā 48 darbinieki. SIA "Melnā kafija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 13,225 miljoni eiro.