06.06.2012 12:26

"Olainfarm" piešķir izcilības stipendijas topošajiem farmaceitiem

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izcilības stipendiju saņēmēji un uzņēmuma vadība. Izcilības stipendiju saņēmēji un uzņēmuma vadība. "Olainfarm" arhīvs

Olaines novadā esošais farmācijas lieluzņēmums "Olainfarm" šīs nedēļas sākumā parakstīja līgumu ar četriem Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Farmācijas fakultātes studentiem par Izcilības stipendijas saņemšanu.

Tās būs RSU Farmācijas fakultātes 4. kursa studentēm Suzannai Tihonovai, Sintijai Jurevičai, Sabīnei Lauzei un pie vienreizējās stipendijas kā pateicības par izcilām sekmēm un zinātniskām aktivitātēm tiks Edijs Vāvers, RSU Farmācijas fakultātes 5.kursa students. Tās apmērs - 100 lati.


Trīs pārējās studentes saņems stipendiju desmit studiju mēnešus un iegūs iespēju iziet viena mēneša praksi "Olainfarm". Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, uzņēmums palielinājis stipendijas apmēru par 29% un šogad tie būs 90 lati mēnesī. Lai labāk iepazītos ar rūpniecisko zāļu ražošanu, stipendiātiem tiks dota iespēja praktizēties Gatavo zāļu formu laboratorijā, Standartizācijas laboratorijā un citās vietās.

Iespēju iegūt stipendiju un prakses vietu vienā no lielākajiem farmācijas uzņēmumiem atzinīgi novērtējuši iepriekšējā gada studenti. Prakse bijusi ļoti vērtīga un pašlaik ļauj justies tiem galvas tiesu pārākiem zināšanās par saviem kursa biedriem. Divi no pagājušā gada stipendiātiem izvēlējušies turpināt darbu uzņēmumā, vēsta uzņēmuma mājaslapā www.olainfarm.lv ievietotā informācija.