13.10.2015 13:48

"Allažu saimei" būs jauna filiāle Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai veicinātu vietējo zemnieku saražotās produkcijas noietu, 16. oktobrī Siguldā, Dārza ielā 2a plānots atvērt kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības (KKS) "Allažu saime" jauno filiāli. Jaunās telpas uzņēmums nomās no sadarbības partnera – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Siguldas biroja.

Kā informēja LLKC Pierīgas biroja projektu vadītāja Agnese Gauše, lai gan "Allažu saime" apkalpo visu Siguldas novadu, pašā Siguldā, kur divas trešdaļas jaunuzņemto KKS biedru veido tieši pilsētas iedzīvotāji, filiāles līdz šim nebija. Savukārt tuvākā – Allažu filiāle – siguldiešiem nebija viegli sasniedzama.

Gan KKS "Allažu saime", gan LLKC mērķis ir palīdzēt attīstīties kā esošajiem, tā jaunajiem lauku uzņēmumiem. Pateicoties minētajai sadarbībai, LLKC klienti aizdevumu no "Allažu saime" varēs saņemt ar 2% atlaidi.

"Allažu saime" ir kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība, kas sniedz noguldījumu un kreditēšanas pakalpojumus. Par "Allažu saimes" biedru var kļūt jebkurš Siguldas, Mālpils, Inčukalna, Krimuldas, Sējas, Nītaures, Līgatnes vai Ogres novada iedzīvotājs.

LLKC sniedz nozares ražošanas procesa, grāmatvedības un biznesa plānošanas konsultācijas un pakalpojumus, kā arī veic pētījumus, izglītošanu un informēšanu. Uzņēmums darbojas kā lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības, tā arī ar laukiem nesaistītās uzņēmējdarbības jomās.