12.10.2015 07:45

Sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcu poligonā "Getliņi" atklās oktobra beigās

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcu poligonā "Getliņi" atklās oktobra beigās arhīvs

Sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcu poligonā "Getliņi", kuru attīsta atkritumu apsaimniekotājs "Vides pakalpojumu grupa", atklās oktobra beigās, pastāstīja kompānijas valdes loceklis Guntars Levics.

Viņš norādīja, ka patlaban notiek iekārtu ieregulēšana un labiekārtošanas darbi, savukārt rūpnīca, kā plānots, tiks atklāta 26. oktobrī.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas projektu pēc "Getliņi Eko" pasūtījuma attīsta, un turpmākos desmit gadus operēs "Vides pakalpojumu grupa".

Levics iepriekš norādīja, ka atkritumu šķirošanas rūpnīca nodrošinās, ka poligonā "Getliņi" tiek noglabāti tikai sadzīves atkritumi, kas nav derīgi tālākai izmantošanai. "Rūpnīcas projekts orientēts uz to, lai maksimāli veicinātu atkritumu atkārtotu nonākšanu apritē, tādēļ droši varam teikts, ka rūpnīca ir plats solis ilgtspējīgas dabas resursu izmantošanas virzienā," atzīmēja Levics.

Projekta kopējās izmaksas ir 10,2 miljoni eiro, no kuriem puse ir Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

"Vides pakalpojumu grupa" ir dibināta 1995. gadā, un tās pamatkapitāls ir 742,7 tūkstoši eiro. Tā pieder kompānijai "Vides investīcijas".