01.10.2015 08:31

Latvijā identificēti 5087 "Volkswagen" ražotie auto ar datus falsificējošu programmatūru

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijā identificēti 5087 "Volkswagen" ražotie auto ar datus falsificējošu programmatūru arhīvs

Latvijā indentificēti 5087 Vācijas autobūves koncernā "Volkswagen" (VW) ražotie automobiļi, kas aprīkoti ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus, trešdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Tostarp problēma konstatētas 3145 "Volkswagen" pasažieru auto, 1288 "Volkswagen" komerctransporta un 654 "Audi" transportlīdzekļiem.

Pēc raidījuma vēstītā, paredzēts, ka oktobrī VW Ceļu satiksmes un drošības direkcijai piedāvās tehniskos risinājumus, un, pirms veikt problēmu novēršanas pasākumus, tam jāsaņem valsts iestādes atļauja. Pēc tam brāķēto auto klienti tiks informēti par tehniskajiem risinājumiem attiecībā uz auto remontu. Problēmu novēršana automašīnām notiks uz kompānijas rēķina.

"Lai segtu visu nepieciešamo pakalpojumu izmaksas, VW pasaulē plāno tērēt aptuveni 6,5 miljardus eiro," ziņo raidījums.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka VW pagājušajā nedēļā izraisīja globāla mēroga skandālu, atzīstot, ka 11 miljoni tā dīzeļautomobiļu, tai skaitā 2,8 miljoni Vācijā, ir aprīkoti ar programmatūru, kas, braucot normālā režīmā, izslēdz izmešu kontroli, un ieslēdz to tikai tad, kad tiek veikta automašīnu gāzu izmešu pārbaude.

Saistībā ar skandālu VW akcijas cena ir sarukusi par trešdaļu un pirmdien turpināja kritumu. Kompānijai ASV draud sods līdz 18 miljardiem ASV dolāru (16 miljardiem eiro).

Vācijas varas iestādes ir nolēmušas, ka VW līdz 7.oktobrim ir jānosaka laika grafiks visu tā ražoto dīzeļautomobiļu pielāgošanai nacionālajiem piesārņojuma standartiem.

Savukārt šonedēļ arī VW grupā ietilspotošās Čehijas autobūves kompānija "Škoda Auto" ("Škoda") un Vācijas autobūves uzņēmums "Audi" paziņoja par attiecīgi 1,2 miljonu un 2,1 miljonu automašīnām ar dīzeļa dzinēju, kas aprīkotas ar programmatūra, kas atļauj krāpšanos gāzu izmešu pārbaudēs.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu auto importētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju.