15.09.2015 07:47

Salaspils novada būvmateriālu ražotājs SIA "AEROC" pērn strādājis ar prāviem zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada būvmateriālu ražotājs SIA "AEROC" pērn strādājis ar prāviem zaudējumiem aeroc.lv

Viens no lielākajiem Salaspils novada uzņēmumiem, būvmateriālu ražotājs SIA "AEROC", kas pērn saņēma vairākkārtējus Saulkalnes iedzīvotāju pārmetumus par trokšņošanu, pērn strādājis ar 5,481 miljona eiro apgrozījumu un 593,5 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem.

Uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft" liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējā gada rezultātiem, SIA "AEROC" apgrozījums pērn palielinājies par 14%, un, kā norādījusi uzņēmuma vadība, tas sasniegts, jo SIA "AEROC" ražotie būvmateriāli kļuvuši pieprasīti vietējā tirgū.

Kompānijas vadība arī informē, ka, pateicoties apgrozījuma pieaugumam, kā arī ražošanas izmaksu samazināšanai, uzņēmuma zaudējumi pērn bijuši par 26% mazāki nekā 2013. gadā. Tomēr par spīti šim faktam SIA "AEROC" zaudējumi pagājušajā gadā vēl aizvien bijuši salīdzinoši lieli – 593,5 tūkstoši eiro.

Attiecībā uz nākotnes plāniem uzņēmuma vadība informē, ka SIA "AEROC" turpinās savu saimniecisko darbību, strādās pie jaunu eksporta tirgu apgūšanas, kā arī samazinās ražošanas izmaksas. Vadība norāda, ka, visticamāk, tuvāko gadu laikā uzņēmuma izdosies atkal atgriezties pie peļņas.

Portāls "Apriņķis.lv" jau rakstīja, ka pērnā gada 5. decembrī Valsts vides dienests (VVD) pieņēma lēmumu iedzīvotāju sūdzību dēļ apturēt vairākas uzņēmuma SIA "AEROC" iekārtas – piecu autoklāvu darbību uzņēmuma teritorijā Saulkalnē Salaspils novadā. Minēto iekārtu darbība tika apturēta, jo par troksni nakts stundās bija sūdzējušies vietējie iedzīvotāji. Tieši šī iemesla dēļ uzņēmuma darbs bija paralizēts uz vairākām nedēļām un būvmateriālu ražošana praktiski nenotika.

Uzņēmuma vadība pret VVD lēmumu iebilda, uzskatot to par nepamatotu, un grasījās dienestu sūdzēt tiesā. Drīz pēc tam, proti, 23. decembrī, VVD pieņēma lēmumu iekārtas daļas darbības atjaunošanai uzņēmumā. Šāds lēmums tika pieņemts ar mērķi ievērot samērīguma principu un neradīt zaudējumus uzņēmumam.

SIA "AEROC" dibināts 2002. gadā. uzņēmums nodarbojas ar porainā gāzbetonu bloku ražošanu, kā arī armatēto gāzbetonu pārsedžu, gāzbetona bloku līmju un armatūras vairumtirdzniecību ar dīleru starpniecību. 2013. gadā SIA "AEROC" strādāja ar 4,806 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 806,6 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Iepriekš:

VVD izsaka brīdinājumu par uzņēmuma radīto troksni naktīs
VVD turpina saņemt sūdzības par SIA "AEROC" radītajiem trokšņiem; uzņēmums sola laboties
VVD aptur SIA "AEROC" iekārtas daļas darbību trokšņa pārsniegumu dēļ
SIA "AEROC" ir neizpratnē par VVD lēmumu apturēt ražošanu Saulkalnē; sūdzēs dienestu tiesā
VVD pieņem lēmumu par SIA AEROC iekārtas daļas darbības atjaunošanu