11.09.2015 11:18

"Olainfarm" investē teju divus miljonus eiro zāļu ražošanas iecirkņa modernizācijā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Olainfarm" investē teju divus miljonus eiro zāļu ražošanas iecirkņa modernizācijā Einārs Binders

Latvijas zāļu ražotājs "Olainfarm" investējis teju divus miljonus eiro fenibuta pusproduktu iecirkņa modernizācijā, pavēstīja "Olainfarm" sabiedrisko attiecību vadītāja Sigita Lapsiņa.

Viņa informēja, ka "Olainfarm" ir noslēgusi modernizāciju fenibuta pusproduktu iecirknī, kurā ražo pusproduktu aktīvai farmaceitiskai vielai centrālās nervu sistēmas darbību uzlabojošiem medikamentiem.

Tajā ir veikta vienkāršota renovācija, iegādātas un uzstādītas iekārtas, ar kurām būs iespējams divas reizes kāpināt fenibuta ražošanas apmērus. Projekta ietvaros ir sākta jaunas gatavo zāļu formas "Noofen 100" ražošana. Tas ir īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

"Sagaidot "Olainfarm" 40 gadu jubileju 2012. gadā, mēs paziņojām par plāniem turpmāko 10 gadu laikā ražošanas attīstībā investēt aptuveni 50 miljonus eiro. Fenibuta pusproduktu iecirkņa modernizācija ir viens no šādiem augstas pievienotās vērtības investīciju un attīstības projektiem. Pirms tā jau esam izveidojuši nitrofurānu zāļu ražošanas iecirkni, pašlaik strādājam pie mebikāra ražošanas iecirkņa modernizācijas, prettuberkulozes aktīvās farmaceitiskās vielas ražotnes izveides, iepakošanas procesa un gatavās produkcijas noliktavu modernizācijas un to paplašināšanas," sacīja "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Tostarp viņš pastāstīja, ka "Olainfarm" oriģinālprodukta "Noofen", kura aktīvā farmaceitiskā viela ir fenibuts, pārdošanas apmēri pēdējo piecu gadu laikā ir vairāk nekā divkāršojušies. Tas ir viens no "Olainfarm" pārdotākajiem produktiem.

Fenibuta pusproduktu iecirknis aizņem 965 kvadrātmetrus, tas ir izvietots "Olainfarm" ceturtā un sestajā ražošanas korpusā. Tajā ir veikti remontdarbi, iegādātas un uzstādītas ražošanai nepieciešamās iekārtas, tostarp kvalitātes kontroles iekārtas un mūsdienīgi, īpaši efektīvi šķidruma hromotogrāfi ar jaunas konstrukcijas masas detektoriem. Tie ļauj ne tikai kontrolēt piemaisījumu saturu analizējamā paraugā, bet arī identificēt piemaisījumu molekulāro struktūru.

Projekta kopējās izmaksas ir 1,9 miljoni eiro, no kuriem 0,2 miljoni eiro ir pieprasītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. No kopējām projekta investīcijām miljons ieguldīts remontdarbos, savukārt 0,9 miljoni eiro – ražošanas un kvalitātes kontroles iekārtās.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Olainfarm" koncerns šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 50,069 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā laika periodā, bet grupas peļņa pieauga par 4,2% un bija 9,28 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu ‒ farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju –, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. " Olainfarm " akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.