09.09.2015 13:13

Saulkrastu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem bijusi darbīga vasara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem bijusi darbīga vasara saulkrasti.lv

Par spīti tam, ka vasaras sākums ar saules siltumu nelutināja, šī vasara Saulkrastu novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem ir bijusi darbīga. Atpūtnieku šogad bijis vairāk nekā pērn, un biežāk nekā iepriekš Saulkrastus apmeklējuši vietējie tūristi.

Saulkrastu tūrisma informācijas centrs (TIC), aptaujājot novada tūrisma uzņēmējus, noskaidrojis, ka, neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, tūristu šogad saulrietu pilsētā bijis vairāk nekā pērn. Īpaši pieaudzis vietējo un Lietuvas tūristu skaits. Tāpat pieaudzis arī atpūtnieku skaits no Itālijas, Francijas, Šveices, Spānijas, joprojām atpūta pie jūras Saulkrastos ir iecienīta arī Vācijas tūristu vidū. Toties mazāk ceļotāju ir bijis no Krievijas. Šovasar kaimiņzemes klienti ievērojami daudz atteikuši rezervācijas novada naktsmītnēs, norādījuši komersanti.

Līdzīgi kā Saulkrastu novada uzņēmēji, arī Saulkrastu TIC novērojis, ka šovasar ir pieaudzis ceļotāju skaits. TIC vadītāja Gita Memmēna informē, ka šovasar tūristi Saulkrastos labprāt apvieno atpūtu ar pasākumu apmeklēšanu.

"Šovasar Saulkrastos novērota tendence pieaugt to tūristu skaitam, kuri domā par to, kā aktīvi un veselīgi atpūsties. Agros vasaras rītos Saulkrastos var biežāk novērot skrējējus, nūjotājus un riteņbraucējus. Cilvēki labprāt apmeklē jogas, cigun un fitnesa nodarbības, kā arī trenažierus "Jūras parkā". Saulkrastu jaunizveidoto "Jūras parku" labprāt apmeklē tie, kuriem patīk pludmales volejbols un aktīvā atpūta, kā arī ģimenes ar bērniem," saka G. Memmēna, piebilstot, ka aizvien iecīnītāki ceļotāju vidū ir arī tirdziņi, kur var iegādāties Latvijas amatnieku, mājražotāju un zemnieku produkciju.

Pēc G. Memmēnas teiktā, šovasar ir palielinājies arī ģimeņu skaits, kuri ceļo kopā ar maziem bērniem, līdz ar to audzis arī pieprasījums pēc ģimenēm ar bērniem draudzīgām tūrisma mītnēm, kafejnīcām un atpūtas vietām. Šajā ziņā pozitīvi ir tas, ka šogad Saulkrastos darbu sāka SUP dēļu noma, ir atvērtas divas jaunas naktsmītnes - viesu māja "Gāles" un viesnīca "Sunny Dune", divas jaunas kafejnīcas - "Cietais rieksts" un "Lagūna", kā arī mūzikas kluba "Katrīnbāde" nedēļas nogales bārs "Mariachi Bar" un restorāns "Sunny Dune".

Kopumā, kā liecina Saulkrastu TIC aptauja, novada uzņēmēji uzskata, ka tūrisma attīstību Saulkrastos veicina daudzveidīgie vasaras sarīkojumi, uzlabojumi pilsētas infrastruktūrā, apzaļumošanā un vides objektu izveidē, kā arī tūrisma informācijas centra darbs un tūrisma informācijas materiālu klāsts.

Tomēr, lai atpūta Saulkrastos būtu vēl labāka, pēc uzņēmēju domām, novadam ir jāatrisina auto stāvlaukumu problēma, kā arī jāizveido stāvlaukums lielajiem tūristu autobusiem. Tāpat vairums uzņēmēju uzsver, ka, lai gan Saulkrasti veidojas par ģimenēm ar bērniem draudzīgu vietu, vairākās vietās piekļuve jūrai ar bērnu ratiņiem ir liegta augsto pakāpienu dēļ. Saistībā ar ūdens tūrisma attīstību nepieciešams sakārtot vietu, kur Aģē tiek laistas laivas, kuteri un citi peldlīdzekļi.

Kopumā šogad līdz 31. augustam Saulkrastu tūrisma informācijas centru apmeklējuši 17 644 cilvēki, kas ir par 1460 apmeklētājiem vairāk nekā gadu iepriekš.