09.09.2015 14:52

Labākie Salaspils novada uzņēmumi saņēmuši ikgadējos "Oskarus"

Autors  Apriņķis.lv/ Salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Labākie Salaspils novada uzņēmumi saņēmuši ikgadējos "Oskarus" Salaspils.lv

Šogad tieši ražas laikā īpašā godā tika celti Salaspils novada uzņēmēji. Konkursā "Salaspils gada uzņēmējs" pie stikla statuetes tika gan labākie darba devēji, gan ražīgākie tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji, gan arī tie, kuri Salaspils novada vārdu dara zināmu tuvu un tālu.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja pašvaldībā, kas kopā ar Salaspils uzņēmēju biedrību aktīvi iesaistījās konkursa norisē, šogad izvēlēties labākos novada komersantus bijis patiešām grūti. Sacensība bija sīva, jo Salaspilī uzņēmēju ir ļoti daudz un izvēle ir patiešām liela.

Labākos no labākajiem vairākās kategorijās noteica īpaši veidota žūrija, kuras sastāvā bija gan novada domes deputāti, gan Salaspils uzņēmēju biedrības pārstāvji, kuri viesojās pie katra no konkursam nominētajiem komersantiem. Tāpat šogad talkā nāca SIA "Lursoft", kas sniedza ziņas par uzņēmumu apgrozījumu un strādājošo skaitu tajos. Savukārt labākā tirgotāja un pakalpojuma sniedzēja izvēle tika atstāta tieši patērētāju ziņā.

Kopumā katrā konkursa nominācijā tika nosaukti vairāki laureāti, taču tikai viens no viņiem saņēma galveno balvu - mākslinieka Erro Rasa veidoto stikla statueti, kas kuluāros jau ir iesaukta par uzņēmēju "Oskaru".

Pirmo nomināciju uzvarētājus komisijai noteikt nebija grūti, jo visu izšķīra "Lursoft" sniegtie dati. Tā par lielāko darba devēju šogad tika nosaukts uzņēmums SIA "TMB Elements", kas celtniecības tirgū piedāvā dažādus mūsdienīgus dzelzsbetona konstrukciju risinājumus. Uzņēmums dibināts 2003. gadā, kopš 2008. gada sadarbojas ar būvniecības kompānijām Skandināvijā. Šobrīd eksportam aiziet vairāk nekā 90% no saražotā. To, ka darbinieki šeit ir svarīgi, jau parāda atraktīvi iekārtotā personāla sadaļa uzņēmuma mājas lapā.

Šogad, ņemot vērā "Lursoft" sniegtās ziņas par apgrozījumu, atsevišķās grupās tika vērtēti ražotāji. Kategorijā "Mazie uzņēmumi" tika izskatīti tie, kuru gada apgrozījums ir līdz vienam miljonam eiro. Komisija izvērtēja vairākas firmas, bet tuvāk iepazinās ar šādiem uzņēmumiem: SIA "I2", kas darbojas PASSIVHAUS būvniecības jomā, stikla šķiedras laivu ražotāju "Dole Marina" un dārzu konstrukciju ražotājiem "Koka ziemas dārzi". Par uzvarētāju tika atzīts uzņēmums SIA "I2", kas ražo koka – alumīnija logus un fasāžu sistēmas ar nepārspējamiem siltumvadītspējas rādītājiem.

"Mēs esam "zaļi" un energoefektīvi. Mēs zinām, kā būvēt gudrāk un ka ēkas var darboties praktiski bez apkures un būt ērtas un komfortablas. Mēs ticam, ka Latvija ir lieliska vieta, kur augt un attīstīties," tā par savu uzņēmumu stāsta tā tehniskais direktors Krists Slokenbergs.

Kategorijā "Vidējie uzņēmumi" (apgrozījums līdz pieciem miljoniem eiro gadā) komisija izvērtēja metāla konstrukciju ražotāju "Salmet", inovatīvo zivju audzētavu "Akva Agro", uzņēmumu "Tiger", kas piedāvā hidrauliskos satvērējus un greiferkausus, elektronikas ražošanas kompāniju "Volburg", hidroelektromontāžas uzņēmumu "Balthem" un dizaina mēbeļu izgatavotāju SIA "Dižozols", par uzvarētāju atzīstot tieši pēdējo.

"Dižozola" izstrādājumu kvalitāti novērtējuši ne tikai neskaitāmi individuālie pasūtītāji, bet arī augstākās valsts amatpersonas. Uzņēmuma ražotās mēbeles atrodas LR Augstākajā tiesā, LR prezidenta pilī un pat ANO centrālajā mītnē. Pāris gadu laikā "Dižozols" ir piedzīvojis ievērojamu izaugsmi, un šobrīd uzņēmumam ir sadarbības partneri vairāk nekā desmit pasaules valstīs, kur aiziet 95 % no saražotā.

Kategorijā "Lielais uzņēmums" (apgrozījums virs pieciem miljoniem eiro gadā) komisija izvērtēja SIA "TMB elements", būvmateriālu ražotāju "Knauf" un "Aeroc", dārzeņu ražotāja "Baltijas dārzeņi", kokapstrādes iekārtu ražotāja "Inos", transportēšanas pakalpojumu sniedzēja "Kuehne&Nagel", pasaulē pazīstamā rotatoru ražotāja "Baltrotors" darbību.

Par uzvarētāju atzīts uzņēmums SIA "Baltrotors". Tas Salaspils novada uzņēmēju gada balvu saņem jau ne pirmo reizi, un ne velti – uzņēmums joprojām pasaulē ir pazīstams kā augstas kvalitātes hidraulisko rotatoru ražotājs. "Baltrotora" ražotie hidrauliskie rotatori ir neatņemama mežtehnikas, materiālu pārkraušanas, būvniecības un citas tehnikas sastāvdaļa.

Kategorijā "Salaspils novada popularizētājs" nepārspēta palika dārzeņu audzētāju kooperatīvā sabiedrība "Baltijas dārzeņi". Ne velti tā saucamos "Ezerkauliņu" graužamos burkānus ir iecienījuši gan skolas bērni, gan fifīgas dāmas.

Un tagad trīs nominācijas, kurās uzvarētājus noteica iedzīvotāju balsojums. Tā kategorijā "Labākais ēdinātājs" visvairāk balsu bija saņēmuši šādi uzņēmumi: SIA "Latrago", kas pārvalda restorānu "Četras pēdas", AS "Roga Agro" - kafejnīca "Ance", krodziņš "Nēģis" un SIA "Maruss" kafejnīca.

Nominācijas uzvarētājs nu jau vairākus gadus pēc kārtas ir SIA "Latrago". Tas ir gan restorāns "Četras pēdas", gan kafejnīca "Kanēlis", kas iekarojuši brokastotāju, pusdienotāju, vakariņotāju un vienkārši laisku atpūtnieku sirdis un vēderus. Uzņēmuma valdes locekļa un radošo projektu direktora Vigo Žuka darba moto - "Paēdis salaspilietis ir laimīgs salaspilietis".

Savukārt kategorijā "Labākais pakalpojuma sniedzējs" jau tradicionāli labi novērtēti bija dažādi skaistumkopšanas saloni - SIA "SQS International" pārvaldītais salons "Putni", SIA "Maruss" frizētava, salons "Loka". Tomēr visvairāk balsu saņēma salons "Putni".

Salona "Putni" moto ir radīt un iedvesmot, un to var sajust uzreiz, ienākot "vintāžas" stilā iekārtotajās telpās un iesaucoties: "Ak, mums arī bērnībā bija tāds trimo un radio!" Savukārt par skaistuma lietām salonā rūpējas pavisam mūsdienīgi un zinoši speciālisti. Kāpēc "Putni"? Īpašniece Mairita Miezīte savulaik no vectēva dzirdējusi teicienu, ka svētdienās pat putni ligzdas nevij, un piekrīt tam, ka savs laiks darbam, savs – atpūtai, savukārt vectēva izteiktais domugrauds devis salonam nosaukumu.

Kategorijā "Labākais tirgotājs" šogad visvairāk balsu saņēma veikali "Rimi", "Zeltene", "TOP", "Maxima". Izrādās, ka pircēji šogad par vislabāko atzinuši tieši lielveikalu. Vai nu tāpēc, ka ir stabils un pazīstams visā Latvijā, vai tāpēc, ka vislielākais ar visplašāko preču klāstu Salaspilī, bet tieši "Rimi" šoreiz bija absolūtais līderis. Tas durvis vēris 2012. gadā un šobrīd ir iekarojis stabilu vietu, turklāt te strādā 85 salaspilieši. Uzņēmuma vadība daudz domā ne tikai par sniegtā pakalpojuma kvalitāti, bet arī par kolektīva saliedēšanu, rīkojot kopīgas ekskursijas un aktivitātes darbinieku ģimenēm.

Šogad nomināciju saraksts tika papildināts ar kategoriju "Gada amatnieks". Te nāca talkā uzņēmēju biedrība, kas jau bija apzinājusi daļu Salaspils amatnieku. Komisija tuvāk iepazinās ar SIA "Tējmeistars", metālmākslinieka Artūrs Priedes un keramiķes un audējas Vijas Voses darbu.

Par uzvarētāju atzīts metālmākslinieks Artūrs Priede un viņa SIA "Tava studija". Viņa metālkalumus ikviens var aplūkot krodziņa "Nēģis" apkārtnē un arī daudzviet citur Latvijā. Speciālisti atzīst, ka Artūram ir izveidojies savs metāla apstrādes stils. Artūrs no matu galiem līdz papēžiem ir metālā. Viņa īpašā odziņa slēpjas gaumē, kas ļauj savienot brīžiem nesavienojamas lietas un parādīt tās jaunā kvalitātē.

Tāpat jau tradicionāli tiek izcelti uzņēmumi, kas Salaspilī savu darbību ir sākuši pavisam nesen, un tā ir kategorija "Jaunpienācējs". Šoreiz vērtēšanai tika ņemts SIA "Autospils" autoserviss un sporta klubs "EE Fitness", kas darbojas Sporta nama paspārnē.

Par uzvarētāju komisija atzina uzņēmumu SIA "Autospils". Kādreizējā tirgus teritorijā ierīkotajā autoservisā var veikt pilnu auto servisa pakalpojuma spektru vieglo automobiļu un mikroautobusu apkalpošanā, sākot ar riepu servisu un beidzot ar vissarežģītākajiem ritošās daļas un dzinēju remontiem. Neraugoties uz to, ka uzņēmums sācis darbību nesen, klientu ir ļoti daudz. Servisā ir vienas no modernākajām iekārtām Salaspilī. Tā vadītājs Žerārs Valts apgalvo, ka šeit meistari katru auto labo gluži kā savējo. Galvenais – laikus atbraukt uz remontu.

Savu favorītu sveica arī Salaspils uzņēmēju biedrība. Valdes loceklis Miks Balodis atzīmēja īpaši veiksmīgo sadarbību aizvadītajā gadā ar pašvaldības kapitālsabiedrību "Valgums S" un aicināja uzņēmuma valdes locekli Ilgoni Igauni saņemt balvu. Tāpat biedrība īpaši sveica jauniešu biznesa ideju konkursa finālistius Viesturu Bogdānu un Georgiju Saveļjevu, kuriem pieder divas labākās no 12 konkursā iesniegtajām biznesa idejām.