04.09.2015 14:09

"Ādažu čipsu" ražotājs "Latfood" investē trīs miljonus eiro ražošanas iekārtās

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ādažu čipsu" ražotājs "Latfood" investē trīs miljonus eiro ražošanas iekārtās publicitātes

"Ādažu čipsu" ražotājs "Latfood" investējis trīs miljonus eiro jaunās kartupeļu čipsu ražošanas iekārtās, lai ražotu "katliņčipsus" (kettle chips), aģentūrai BNS pavēstīja kompānijas pārstāvji.

""Katliņčipsi" ir Lielbritānijā un Skandināvijā plaši pazīstams produkts. Esam pirmie, kas ir uzsākuši ražot šāda veida produktu Baltijas valstīs un darām to, izmantojot modernākās ražošanas tehnoloģijas Eiropā. Šo čipsu ražošanas process ir atšķirīgs no tradicionālā – "katliņčipsi" tiek gatavoti tos cepot katlos atsevišķās porcijās saulespuķu eļļā, nevis pēc plūsmas principa kā parasti. Tādēļ arī nosaukums tiem ir "katliņčipsi", jo pagatavošanas veids ir līdzīgs kā mājās ar rokām gatavotiem kartupeļu čipsiem," teica "NP Foods" komunikācijas direktore Dana Erciņa-Užāne.

Kompānija arī informēja, ka, turpinot attīstīt "katliņčipsu" ražošanu, "Latfood" plāno 2-3 gadu laikā dubultot kartupeļu iepirkšanas un ražošanas apmēru. Šobrīd kartupeļu iepirkums pārsniedz 15 tūkstošus tonnu gadā, bet tuvāko gadu laikā iepirkuma apmēru plānots palielināt līdz 30 tūkstošiem tonnu.

Pēc "Latfood" pārstāvju vēstītā, uzņēmums šobrīd sasniedzis 80% ražošanas jaudu noslodzi un vairāk nekā 90% no saražotā eksportē. Lielākoties eksporta apmēru veido "katliņčipsu" produkti citiem "Orkla" uzņēmumiem Dānijā, Zviedrijā un Somijā. Latvijas tirgum šobrīd uzņēmums ražo čipsus ar trim garšām – ar jūras sāli, ar sidra etiķi un jūras sāli, kā arī ar skābā krējuma un sīpolu garšu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014. gadā "Latfood" strādāja ar 17,391 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 11,24% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 76,8% - līdz 960,8 tūkstošiem eiro.

"Latfood" ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā. Uzņēmums dibināts 1993. gadā. Kompānijas produkcija Latvijā galvenokārt tiek realizēta ar zīmolu "Ādažu čipsi", bet eksporta valstīs ar zīmolu "Taffel". "Latfood" īpašnieks ir Norvēģijas koncerns "Orkla".