01.09.2015 13:50

Tirgotāji: pieprasījums pēc ziediem šogad līdzīgs kā pērn; pieprasītākās - gladiolas

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tirgotāji: pieprasījums pēc ziediem šogad līdzīgs kā pērn; pieprasītākās - gladiolas Einārs Binders

Pieprasījums pēc ziediem šogad Zinību dienā ir līdzīgs kā pērn un līdzīgi kā citus gadus skolēni visvairāk svētkos pērk gladiolas un sezonālos ziedus, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie ziedu tirgotāji.

Ziedu tirgotāja "Florens International" (zieduveikals.lv) īpašnieks Āris Meilands aģentūrai BNS norādīja, ka pieprasījums pēc ziediem šogad ir tikpat liels, cik pērn. Vienlaikus viņš piebilda, ka cilvēki šogad internetā un arī veikalā ziedus iegādājas savlaicīgāk nekā citus gadus. "Cilvēki šogad ir laicīgi padomājuši par puķēm un mazāk nāca šorīt uz veikalu, vairāk paņēma puķes vakar vakarā, lai no rīta varētu mierīgi doties uz skolu," sacīja Meilands.

Tāpat Meilands pastāstīja, lai arī pieprasījums pēc ziedu piegādēm Rīgas robežās internetā šogad ir pieaudzis, izteikts pieaugums, salīdzinājumā ar gadu iepriekš, ir vērojams tieši pēc ziedu piegādes citās Latvijas vietās.

Pēc viņa teiktā, vislielākais pieprasījums šogad ir pēc gladiolām, asterēm, dālijām, sezonālajiem ziediem, kā arī jauktajiem pušķiem un saules puķēm, krizantēmām, rozēm un gerberām. "Varu apstiprināt, ka gladiolas ir topā, gan arī iegādājoties ziedus veikalā, gan internetā. Tāpat cilvēkiem ļoti patīk sezonas ziedu pušķi," sacīja Meilands, piebilstot, ka pēcpusdienā, kad cilvēki dosies apsveikt skolēnus un iegādāsies ziedus šim nolūkam, ir gaidāms otrs pieprasījuma pēc ziediem "vilnis".

Arī orhideju mājas "Flower Pitstop" pārstāvis Juris Veiklis aģentūrai BNS teica, ka pieprasījums pēc ziediem šogad ir pagājušā gada līmenī. "Ir laba diena, bet nekas vairāk nav kā ikdienā. Apmēram pagājušā gada līmenī,"

Veiklis norādīja, ka cilvēki visvairāk iegādājas gladiolas, mazus ziedu pušķus un rozes atsevišķi. Arī viņš apstiprināja, ka cilvēki ziedus aktīvāk iegādājās pirmdien vakarā, kā arī otrdien no rīta. Tāpat daudzi ziedus pasūtīja jau iepriekš.

Arī ziedu salona "Klīviga" īpašniece Līga Briška aģentūrai BNS pastāstīja, ka šogad pieprasījums ir pēc asterēm, gladiolām, dālijām, kā arī lētākiem ziedu pušķiem un pieprasījums šogad ir pagājušā gada līmenī vai arī mazāks. "Cilvēki meklē tur, kur ir lētāk, iet uz bāzēm. (..) Biju ieskrējusi bāzē pēc zaļumiem - tur cilvēku jūra, visi ņem pakām. Pie mums atnāk, nopērk vienu mazo rozīti, tāpēc mums tāds mazāks pieprasījums. Saloni ir mazliet apdalīti," viņa sacīja, piebilstot, ka arī sliktie laika apstākļi nedaudz mazināja pieprasījumu pēc ziediem.

Arī uzņēmuma "Rīgas Ziedi" internetveikala (RīgasZiedi.lv) direktors Ilgvars Dūmkalns aģentūrai BNS apstiprināja, ka pieprasījums pēc ziediem šogad ir pagājušā gada līmenī.

Viņš apstiprināja, ka lielākais pieprasījums ir pēc gladiolām, tāpat cilvēki pērk asteres, gladiolas un saulespuķes. Viņš piebilda, ka daļa ziedus iegādājās pirmdien, bet liela daļa otrdien no rīta, sākot no septiņiem rītā.